Tak til
 


  
05/05 2023

Rekord-stort marathon-løb i Grenaa: Næsten 500 løbere deltog i det femte Grenaa Marathon i lørdags

Souschef i Djurslands Bank, Birgitte Buus, igangsatte det 5. og hidtil største Grenaa Marathon i lørdags på Torvet i Grenaa. Med 498 løbere satte løbet således deltager-rekord. En stigning på 20%. Det er nu 3. år i træk, at Grenaa Marathon sætter deltagerrekord. Også sidste år steg deltagerantallet med 20%.

Af Henrik Dolmer

Endnu engang summede midtbyen med dejlig og forventningsfuld stemning af publikum, løbere, sponsorer - og flot, flot solskinsvejret - da Grenaa Marathon 2008 gik igang.
– Deltagere fra lokalområdet, fra hele landet og fra udlandet var med til, at vi præcis nåede målet om at sætte Grenaa og Djursland på landkortet, og at sponsorerne får det bedste ud af deres investering, siger Jytte Trier Bruun fra Junior Chamber Djursland, der står bag løbet i samarbejde med Grenaa Motionsløbeklub.
– Vi kan glæde os over, at Grenaa Marathon også kan være et turistmål. I år havde vi deltagere fra Spanien, som på grund af Grenaa Marathon holder 10 dages ferie på Djursland, og som kommer igen næste år, siger arrangørerne.

Sponsorer med løbesko
– Som Birgitte Buus fra Djurslands Bank understregede så kunne det samlede arrangement ikke gennemføres uden sponsorerne, men når sponsorerne så også putter energi i løbet, møder op, skaber stemning og stiller hold, så tager vi det som udtryk for endnu større opbakning, og ikke mindst tillid til vores arrangement, siger Jytte Trier Bruun.
Idet løberne kom i mål havde de lagt en kuperet og afvekslende rute bag sig. Og det med officials på poster for hver 5. kilometer, der med glade tilråb, klap og venlige bemærkninger havde hjulpet hver enkelt løber igennem.
– Det kan ikke ses i Grenaa Midtby, men det gør Grenaa Marathon til noget helt særligt, som en af løberne sagde.

De hurtigste
Hel-marathon mænd blev vundet af Ole Karlsen fra Holbæk i tiden 2 timer 54 minutter og 8 sekunder. Det er i øvrigt rekord for løbet. Hos kvinderne sejrede Anne Dorthe Mahato fra Kirkeby Løbeklub i tiden 3.33.06. Lokale Claudia Brandt kom ind på en flot andenplads i tiden 3.40.36.
Halv-marathon mænd blev vundet af Martin Pedersen, Århus, i tiden 1.17.41. Halvmarathon kvinder blev vundet af lokale Sidsel H. Rasmussen i tiden 1.20.37. I konkurrence med mændene på distancen rakte denne tid faktisk til en 3. plads samlet set. Og hun var blot 13 sekunder fra halvmarathon-mand nr. 2 over målstregen!
Svenning Sørensen, Århus Fremad, vandt mændenes 10 km (35.12), mens kvindernes blev vundet af Gitte Korsgaard (48.58). Børneløbet (4,2 km) blev vundet af Lasse Vinding (17.43).
Resultater i øvrigt - og billedet fra løbet - kan ses på www.grenaamarathon.dk.

80 flere løbere i forhold til 2007
498 løbere havde som nævnt valgt at stille op til det femte Grenaa Marathon - en fremgang på ca. 80 fra sidste år.
– Fremgangen gælder særligt for 10 km- og for halvmarathonløberne. Men også Grenaa Bladets pokal til det største børnehold gav mange tilmeldinger. Pokalen blev vundet af »Driblekongerne«, der mødte med 13 deltagere. Arrangørerne håber på, at Grenaa Marathon med dette initiativ kan være med til at skabe grobund for, at også børn, via skolehold, får energi og lyst til motion og løb.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam