Tak til
 


  
05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: En smal GIF-trup, som atter skal kæmpe om at undgå nedrykning

Det er en ret smal, men dog stærk trup, Grenaa IF's Danmarksseriehold i fodbold kan mønstre til den forestående sæson, der indledes på lørdag med en udekamp mod Silkeborg IF's divisionsreserver.

Af Mogens Q. Sloth

Meget tyder på, at GIF også i denne sæson kommer til at ligge i den nedre ende og lige som i den forløbne sæson skal kæmpe hårdt for at undgå nedrykning.
GIF har kun fået tilgang af én ny spiller til den nye sæson. Det er målmanden Lasse Pedersen, der som omtalt andet sted kommer fra Vivild IF. Han skal erstatte Jesper Kroer, der har indstillet karrieren.
Derudover har GIF mistet tre stærke stamspillere: Forsvareren Frank Vinding og angriberen Christian Fritze, der begge prøver lykken i Brabrand, og backen Marc Maze, der har skrevet kontrakt med AC Horsens' Superligahold. Patrick Skov er vendt hjem til barndomsklubben på Sjælland. Dertil kommer, at anføreren og veteranen Søren Johanson ikke kan spille de første uger på grund af en drilsk og langvarig albueskade, som han fik i den næstsidste turneringskamp i juni.

Kan trække på stærke ynglinge
– Ja, det er en lidt smal trup, vi råder over i øjeblikket, erkender cheftræner Brian Engelund og fortsætter:
– Erfaringerne viser, at vi i løbet af en halvsæson skal bruge 18-20 spillere på grund af skader og karantæner, men kommer det til at knibe, kan vi trække på nogle meget talentfulde ynglingespillere, hvoraf nogle er begyndt at træne med førsteholdet. Det drejer sig bl.a. om Daniel Skak, Dawid Seland og Søren Vinther.
De spillere, som er klar til sæsonen, er: Lasse Pedersen (målmand). Forsvar: Mads Berg, Jesper Laursen, Mads Møller og Klaus Koch. Midtbane: Rasmus Wetche og Simon Sørensen: Angribere: Anders Kaagh, Mikkel Stær, Daniel Galler, Kristian Gatten Pedersen og Lars Krøyer. Derudover Nicolas Nørlinger, der for tiden er på ferie i udlandet, Lasse Sørensen, Jonas Johnsen og Lasse Hansen.
Anders Kaagh og Klaus Koch har været skadet, men ventes klar til sæsonstarten.

Kaagh kan blive endnu bedre
Brian Engelund glæder sig over, at forårets suveræne topscorer, den tidligere kontraktspiller i AGF, Viborg, Norge og Island, Anders Kaagh, har valgt også at spille i GIF i denne sæson.
– Det er meget positivt, at Anders Kaagh bliver hos os. Jeg tror, at han bliver endnu bedre i denne sæson, og kan han fortsætte sit mål-flow, og de andre angribere kan få gang i scoringerne, ser det lovende ud, siger Brian Engelund og fortsætter:
– Det tegner til en spændende og uforudsigelig turnering på grund af mange nye klubber og de omstruktureringer, der er foretaget med kun 14 hold i puljen mod tidligere 16. Det bliver en mere kompakt turnering.

Nu 4 nedrykkere
Han synes, det er barskt, at der trods færre hold nu er fire hold, der skal rykke ud mod tidligere kun tre hold.
– Jeg må indrømme, at - som det nu tegner sig - nok er i bundregionen, vi kommer til at befinde os. Men lige som i den forgangne sæson afhænger meget af, hvordan vi klarer os i de indbyrdes kampe med andre bundklubber, og hvordan situationen bliver med skadede spillere, siger Brian Engelund.
– I den forløbne sæson fik vi gode resultater mod de andre bundhold, og det skal vi også satse på i år".
I denne sæson er der mange nye modstandere, hvis styrke det er svært at spå om. Det drejer sig bl.a. om Aalborg Freja, Odder og Tjørring, der er rykket op fra Kvalifikationsrækken, samt Aabyhøj, Lindholm og Fredericia KFUM, som er rykket op fra Jyllandsserien.
Brian Engelund vurderer, at de stærkeste hold i puljen er Superliga-reserverne fra Vejle og Horsens, divisions-reserverne fra Silkeborg og nedrykkerne fra 2. division, Holstebro.

Ny holdleder
Grenaa IF's trup har trænet tre gange om ugen siden mandag 14. juli og spillet tre træningskampe. Her er det blevet til et nederlag på 1-2 til Skovbakkens 2. divisionshold, et nederlag på 0-1 mod et udvalgt Djursland-hold i Stenvad og 1-1 mod Aunings Jyllandsseriehold.
GIF-spillerne har fået en ny holdleder efter Per Larsen, der trak sig tilbage efter forårssæsonen. Det er Per Larsens nevø, Thomas Larsen, der er 30 år, og som i mange år har spillet og virket i klubben. Thomas Larsen sidder også i seniorudvalget og betegnes som en »ildsjæl« i klubben.
På lørdag skal der atter kæmpes om points i Danmarksserien - landets 4. bedste fodboldrække. Grenaa IF's førsteholdstrup, der her er samlet ved en af de sidste træninger, skal møde Silkeborg IF's divisionsreserver på udebane.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam