Tak til
 


  
05/05 2023

Det hidtil bedste vejr til Kattegat Cup i Grenaa

Solen skinnede fra morgen til aften i de fire dage, Kattegat Cup fandt sted i Grenaa, og det er det hidtil bedste vejr, der har været til den store internationale ungdomsfodboldturnering, som i dagene 24.-27. juli blev afviklet for 24. gang på Grenaa Stadions flotte baneanlæg.


Fra præmieoverrækkelsen på Grenaa Stadions opvisningsbane. Stævneformand Keld Overgaard Jensen uddelte medaljer til de 39 hold, der kom på sejrsskamlen og enten fik guld, sølv eller bronze.
Af Mogens Q. Sloth

Det smukke vejr var medvirkende til, at Kattegat Cup også i år blev en stor succes for Grenaa IF's ungdomsafdeling.
Formanden for stævneudvalget, vicekommunaldirektør Keld Overgaard Jensen, var da også en glad og lettet mand, da de fire dages ræs var overstået, og han endelig kunne slappe lidt af.
"Det har været en fantastisk god cup - mindst lige så god som de øvrige år, og i år var vi som noget helt specielt begunstiget af det fremragende vejr. Alt gik op i en højere enhed, selv om der var mindre problemer undervejs med skadede spillere og med deltagere, som mistede værdigenstande", siger Keld Overgaard Jensen.
Ellers glædede stævneformanden sig over, at alt forløb planmæssigt, men stævneledelsen og de mange frivillige har efterhånden også megen erfaring at trække på fra tidligere år, når der opstår problemer.
"Det er spændende at mærke, hvordan stævnets intensitet stiger med dagene, især lørdag, og kulminerer med finalerne søndag, hvor der virkelig er tryk på", siger Keld Overgaard Jensen.

Flere drikkepauser
Der var i år rigtig mange gode og velspillede kampe, og det var som om, at kvalitets-niveauet lå over tidligere år, selv om heden var hård ved mange spillere. Varmen tog dommerne hensyn til ved at give de svedende spillere lov til at få drikkepauser undervejs.
Flere af finalerne måtte ud i forlænget spilletid eller straffesparkkonkurrence, inden vinderne kunne kåres.
Keld Overgaard Jensen oplyser, at rigtig mange spillere og klubber udtrykte deres tilfredshed med Kattegat Cup, selv om nogle naturligvis var skuffede efter kamp-nederlag. Men stævnets motto er netop: "Tab og vind med samme sind".

Tak til 500 frivillige
Stævneformanden er meget taknemlig for indsatsen fra de ca. 500 frivillige hjælpere, der kender deres ansvar, og takket været deres arbejde fik stævnet et flot forløb.
Overordnet fastslår Keld Overgaard Jensen, at et så stort stævne som Kattegat Cup har stor betydning for Grenaa og Norddjurs Kommune.
"Stævnet giver en god markedsføring af kommunen, som smitter af på hele området, og jeg kan sige, at cup'en også har kommunalbestyrelsens bevågenhed. Bl.a. stiller kommunen skoler til indkvartering samt baner til rådighed, ligesom der trækkes på teknisk afdeling til bl.a. oprydningsarbejde", siger stævneformanden.
Sport og især fodbold har altid interesseret Keld Overgaard Jensen, og det er 11. år i træk, at den 59-årige vicekommunaldirektør og AAB-fan står i spidsen for Kattegat Cup.

Jubilæet næste år bliver markeret
Keld Overgaard Jensen oplyser, at 25 års jubilæumsstævnet næste år vil blive markeret på flere måder.
"Vi vil arrangere noget, der kommer spillerne til gode, så de får ekstra oplevelser, og vi har planer om at holde en fest for de ca. 500 trænere og ledere, som følger med spillerne", siger stævneformanden.
At der bliver fyldt op til jubilæumsstævnet næste år er der næppe tvivl om, for lederne fra de mange klubber er meget begejstret for Kattegat Cup.
Det skyldes især følgende tre forhold: 1) Banerne på Grenaas smukke stadionanlæg er altid gode og velplejede. 2) Det er et hyggeligt stævne, hvor familien kan være samlet, fordi der tæt ved banerne er en campingplads med plads til ca. 100 campingvogne, hvor der kan skabes et lejrliv for både voksne og børn. 3) En dygtig og kompetent stævneledelse, som kan sit kram.
At banerne på stadion er velholdte og kan modstå tryk, så man efter stævnets afslutning søndag middag. Trods 379 kampe på ti baner over fire dage var der ingen huller eller ødelagte græstæpper at se - kun nogle få gule, afsvedne pletter.
Selv om de sidste kampe var færdigspillet søndag middag, blev det aften, før stævneledelsen og mange hjælpere kunne slutte arbejdet.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam