Tak til
 


  
05/05 2023

Husk Grenaa Marathon den 16. august: Lidt gode råd til løbeturen

Som tidligere nævnt i juni, mener jeg, det er vigtigt at tage en træningstur på en dag hvor tempereaturen er godt oppe over 20-22 grader. I middagssolen f.eks.


Lørdag den 16. august løbes 2008-udgaven af Grenaa Marathon. Tilmelder man sig løbet inden den 1. august er der penge at spare. Tilmelding foregår på hjemmesiden www.grenaamarathon.dk.
Af Søren Rønn Hansen

Men det skal kun være dage, hvor der er planlagt en kort tur. Væske er her en vigtig ting at huske. Drik gerne rigeligt inden turen også. Salttabletter kan for mange være godt at supplere med på lange ture. Salt binder jo væsken til kroppen, så snup gerne 1-2 stykker inden en lang tur over 20 km.
Mange løbere vil gerne, at man ser lidt smart ud når man kommer prustende. Især når man stiller op til et løb. Men lad nu være med at gå ud at købe nyt tøj og nye sko 3 dage før løbet. Til lange distancer skal man have noget på, man på forhånd føler sig godt tilpas i. Et par nye løbesko er jo noget, der nemt kan give gode store vabler de første par ture. En ny løbetrøje kan også nemt give et godt skavsår de første gange, man har den på. Så altså noget man føler sig godt tilpas ved at have på, er vigtigt på løbsdagen. Når man svedig, klam og stinkende af sved passerer målstregen, er der alligevel ingen der bemærker, om man har det sidste nye på.

Den berømte »mur«

Mange løbere, især dem som har prøvet at løbe marathon, taler om at man mødte »muren«, altså simpelthen går i stå og ikke kan mere. De fleste har fortalt, at de oftest møder den ved 35-40 km.
Men findes muren egentlig? Jeg ved det ikke rigtigt, for jeg mener ikke selv jeg kan mindes at have mødt den. Jeg har tit været i krise og vanskeligheder, også til Grenaa Marathon, men dog ikke mere end at jeg er kommet ovenpå og har gennemført løbet. Min holdning er, at hvis man undervejs bruger hovedet og jævnligt lytter til hvordan kroppen og benene har det, og ikke kun fokuserer på placering og tider, så kan man mærke hvordan man har det og måske sætte tempoet lidt ned og derved undgå mødet med »muren« og gå helt i stå.

Jesper Kenn Olsen løber jorden rundt

Den 1. juli startede danskeren Jesper Kenn Olsen sin anden løbetur jorden rundt. Han startede på Nordkap og skal løbe ned gennem Europa og Afrika. Flyve fra Sydafrika og til Sydamerika. Derfra skal han løbe op gennem Sydamerika og USA for at slutte om 2 1/2-3 år i Canada. En løbetur på 40.000 km i alt. Det svarer til omkring 14.800 gange den røde løberute i plantagen...!
I januar var jeg i forbindelse med Kalundborg Marathon til foredrag med Jesper, hvor han fortalte om turen. Det var utroligt spændende at høre om, hvor mange ting der skal planlægges både før og undervejs på turen. Hvordan han undervejs er 100% afhængig af andre mennesker over hele verden. Skal stole på dem ned til mindste detalje.
Der sidder en mand i Australien og holder øje med, om der er uroligheder i nogle lande, så ruten eventuelt skal flyttes undervejs. I visse lande kan det være en god idé, at Jesper lader sin Arla T-shirt ligge i kufferten. Hvis han da har en. I Brasilien var man ikke engang klar over, om der faktisk var muligt at finde fremkommelige veje på vej nordpå.
Er man god til engelsk kan man gå ind på www.world2run.org og læse meget mere. Man kan vistnok følge løbet næsten dagligt. Det er meningen, der i gennemsnit skal løbes 50 km dagligt. Der er GPS-dækning under hele løbet, så der er dokumentation for hele turen.
Har man lyst til at løbe med Jesper, ankommer han til Helsingør den 24. august, mener jeg det er. Den dag er der planlagt et marathonløb fra Helsingør og mod København, hvor Jesper deltager. Der løbes i samlet flok i et langsomt tempo så de fleste kan være med.
Ellers kan man læse bogen »Jorden rundt i løb« om Jespers første tur jorden rundt. Den var »kun« på beskedne 26.232 km.
Jens Ole Nielsen, Grenaa, har for øvrigt i sine yngre dage, trænet og løbet en del med Jesper Kenn Olsen. Det var dengang Jens Ole kunne trykke en marathon af på 2 timer og 48 minutter. En halv time hurtigere en jeg selv på mine bedste dage.
Næste omgang af løbeklummen frem mod Grenaa Marathon kommer sidste uge i juli. Hvis nogle har spørgsmål eller man gerne vil have følgeskab på en 28-33 km tur er man velkommen til at sende mig en mail. Min mail er ronnhansen@vip.cybercity.dk.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam