Tak til
 


  
05/05 2023

En op-og ned-sæson for Åstrup/Hammelev Håndbolds Dame Junior og Dame Ynglinge

Sæsonen 2007/2008 så man i Åstrup/Hammelev Håndbold frem til med stor spænding og med tårnhøje målsætninger vedrørende klubbens to ældste pige-ungdomshold. Desværre blev disse kun delvist indfriet.


Åstrup/Hammelev Håndbolds Dame Ynglinge har spillet i Eliterækken i den forgangne sæson, hvor det blev til en flot 2. plads i puljen samt guldmedaljer ved DGI’s landsmesterskaber.

Åstrup/Hammelev Håndbolds Dame Junior-hold har brugt sæsonen 2007/2008 på at bevise, at det var en fejl, at de ikke fik en plads i Eliterækken.
Dame Ynglinge kom som håbet i Eliterækken, og endda i første forsøg. Dame Junior måtte derimod igennem to svære kvalifikationsrunder, og måtte skuffende nøjes med at tilbringe året i årgangens A-række. Den glippede eliterække-placering var dog ikke et signal om, at pigerne ikke havde evnerne til Eliterækken - det skyldtes udelukkende udefrakommende omstændigheder - og da pigerne selv var vidende om dette, gjorde det motivationen mindre, og fremmødet til diverse træningssamlinger led i høj grad under det. Som sæsonen skred frem, og man accepterede situationen, satte man sig nye mål, som skulle give nyt liv til spillerne. Det var blandt andet i form af pokalturneringen, hvor pigerne flot kom helt frem til finalen, som dog desværre blev tabt.
Det skulle vise sig, at pigerne senere kom ind i en god vane med at spille finaler. Da turneringen var overstået, og pigerne endte som fortjente vindere af deres pulje, ventede først kredsmesterskab, efterfulgt af østjysk- og jyskmesterskab, som hjembragte pigerne 3 titler til at slutte en flot sæson af med. Dermed demonstrerede pigerne, at placeringen udenfor Eliterækken ikke var helt fortjent. Dame Junior-holdets sponsorer: BP Electric, Panasonic Center Grenaa og Peter Therkildsens Køreskole.

Dame Ynglinge fik en optimal start

Modsat juniorerne fik klubbens ynglingepiger en optimale start på sæson, og der var en tydelig forskel på de to holds sæsonstart. Efter holdet uden de store problemer kom med i Eliterækken var målet klart: Man skulle blande sig i toppen og gå efter en divisionsplads, og pigerne voksede da også med opgaven. I den første halvdel af sæsonen blomstrede pigerne med noget fantastisk håndboldspil, specielt i den ende, hvor håndbold nu engang er sjovest, nemlig angrebet, hvorimod det til tider kneb lidt med at holde fokuseringen, når der skulle forsvares. Pigerne lå sikkert med i toppen, og drømmen om en divisions-plads kom langsomt tættere og tættere på, lige indtil man skulle møde rækkens bundprop. Her blev det til et skuffende og højst uventet nederlag, og divisionspladsen forsvandt nu ud i det blå.

Fortvivlelse på ynglinge-holdet

Efter jul skulle man så igennem endnu en runde i Eliterækken, hvor målet jo naturligt, efter den flotte efterårssæson, måtte være at slutte helt i top. Starten gik da også helt efter planen, og med fortsat godt spil indtog pigerne fra starten rækkens førsteplads. Først halvvejs inde i turneringen måtte man slippe taget i pladsen og overgive det til et hold, som man resten af turneringen kom til at kæmpe hårdt med. Da slutningen nærmede sig, og man skulle afgøre rækken, var klubbens dameseniorhold desværre i den uheldige situation, at de lå til nedrykning, og for at hjælpe dem til en bevarelse af pladsen i Jyllandsserien, valgte man at rykke flere ynglingespillere op, hvilket gav noget usikkerhed og fortvivlelse på ynglingeholdet. Men efter man havde vænnet sig til den nye situation, kæmpede de resterende spillere videre, og endte på en flot 2. plads i rækken.
Året blev sluttet af med en afsluttende tur til Vojens, hvor holdet fik en god social afslutning, inden holdet bliver splittet til næste sæson. Samtidig blev det også en sportslig succes med en finaleplads, som dog blev til et nederlag til det samme hold, som man mistede førstepladsen i Eliterækken til.
Dame Ynglinge-holdets sponsorer: BP Electric, Panasonic Center Grenaa og Peter Therkildsens Køreskole.

Guld ved LM

Begge hold bliver splittet til den næste sæson, og med de gode præstationer, som man har opnået i år, og med de store fremskridt de enkelte spillere har opnået på det individuelle plan, er det helt naturligt, at målsætningerne for næste sæson igen er store. For at forberede sig på dette har man allerede fra slutningen af denne sæson begyndt at kigge fremad i form af deltagelse i DGI-rækken med den kommende Dame Ynglinge-trup, hvor flere nye spillere allerede har meldt sig på banen. – Dette blev kronet med en guldmedalje ved landsmesterskaberne, hvilket var enormt flot, og kun øger forventningerne omkring næste sæson. Vi glæder os til udfordringerne, og håber på fortsat stor opbakning fra samtlige spillere, samt håb om at nye spillere udefra vil føle sig fristet og komme og bidrage endnu mere til holdene, siger træner Allan Boier. Bent Kruse har været holdleder.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam