Tak til
 


  
05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: GIF har en bred og stærk trup – klar til at kæmpe mod nedrykning

Efter knap tre hårde måneder på træningsbanen er Grenaa IF's Danmarksseriehold klar til at kæmpe om points, når forårsturneringen indledes på lørdag 5. april med en udekamp mod Vejle Boldklubs andethold.


Den første turneringskamp for GIF’s DS-herrer her i foråret 2008 spilles på lørdag ude mod Vejle Boldklub. Det bliver en svær opgave, idet der på Vejles teknisk gode hold er flere spillere med Superliga-erfaring. I efterårskampen på Grenaa Stadion tabte GIF den omvendte kamp 2-3 - efter at have været foran 2-1 kort før tid. Herstående foto er taget netop under denne kamp. På billedet ses Kristian Pedersen i clinch med et par Vejle-spillere. Foto: CC Foto v/ Carsten Christensen
Af Mogens Q. Sloth

Det er en både bred og stærk trup, Grenaa IF kan mønstre til forårets kampe, hvor det gælder om at holde sig fri fra nedrykningspladserne. GIF er i øjeblikket nr. 12 af de 16 hold i Danmarksserien - to points over nedrykningsstregen. Nr. 14, 15 og 16 rykker direkte ned i Jyllandsserien.
GIF's cheftræner, Brian Engelund, ser fortrøstningsfuld frem til sæsonen, fordi spillermaterialet virker stærkt, og brikkerne synes nu at være faldet på plads efter mange spørgsmålstegn i optakten til sæsonen.
– Lige så stille er flere gode spillere tilbage efter skadespauser, og det tegner lovende. Jeg råder over 16-17 næsten lige gode spillere, som til enhver tid kan gå ind på holdet, og det afhænger så af dagsformen, hvem der bliver udtaget, siger Brian Engelund.
I den seneste træningskamp mod Brabrands Danmarksseriehold, som Grenaa IF vandt 3-0, så GIF's holdopstilling således ud:
Målmand: Jesper Kroer. Forsvar: Søren Johanson (anfører), Jesper Laursen, Mads Møller og Marc Maze. Midtbane: Rasmus Wetche og Klaus Koch. Angreb: Kristian Gatten Pedersen, Anders Kaagh, Simon Sørensen og Mikkel Stæhr. Følgende fire kom ind i 2. halvleg uden, at det svækkede holdet: Lasse Hansen, Niklas Nørlinger, Patrick Skov og Frank Vinding.

En spiller, der ventes meget af

Mens forsvaret er intakt fra efteråret, er der flere nye spillere på midtbanen og i angrebet.
Den mest iøjnefaldende spiller og den, der nok ventes mest af, er den 21-årige frontangriber, Anders Kaagh, der efter fodboldopdragelse i GIF i en periode spillede for AGF's Superligahold, inden han blev lejet ud til Mandalskammeraterne i den næstbedste norske række. Efter en lang skadespause i Norge har Anders Kaagh valgt at spille sig i form i GIF her i foråret, og han bliver et spændende bekendtskab
– Anders Kaagh har nogle åbenbare kvaliteter - ikke mindst tekniske, som vi kan få megen glæde af, men han skal lige i form efter lang tids fravær på grund af en skade, siger Brian Engelund.
Anders Kaagh kan blive en fuldgod erstatning for topscorer Martin Andersen, der som bekendt har valgt at trappe ned og stille op for Stenvad her i foråret.
En anden interessant angrebsspiller er den 29-årige veteran, Simon Sørensen, der ligeledes er vendt tilbage efter en skadespause. Han har tidligere scoret knap 70 mål for GIF siden sin debut i 1997.

Interessante navne fra omegnsklubber

På venstre fløj bliver Mikkel Stæhr, der kommer fra Kolind, også interessant at følge. Han har gjort det godt i træningskampene som »hængende angriber«.
På midtbanen bliver det spændende at følge en anden ny mand, Klaus Koch, der er kommet til GIF fra Stenvad. Han har vist sig at være både teknisk god og arbejdsom, og han skal sammen med Rasmus Wetche være bindeleddet mellem forsvar og angreb. Desuden er det værd at bemærke at stortalentet Frank Vinding er vendt tilbage - også efter en skadespause. Han imponerede allerede i efteråret som 2. års yngling.

8 hjemmekampe

Alt i alt mener cheftræner Brian Engelund, at det på papiret er en stærk trup med mange hovedstødsstærke spillere, som nok skal skrabe de nødvendige points sammen for at klare frisag for nedrykning.
– Vi skal vinde de vigtige hjemmekampe mod en række andre klubber, der også er i nedrykningsfare, og ud af de 15 kampe i foråret er de otte på hjemmebane, siger Engelund.
Hans assistenttræner, Hans Jensen, har også tiltro til, at GIF nok skal klare paragrafferne.
– Ud fra det, vi har set i træningskampene, føler jeg mig sikker på, at vi nok skal opnå det, som det drejer sig om, nemlig overlevelse i Danmarksserien, siger Hans Jensen til www.ligabold.com.

Satser på dødbolde

Før træningskampen mod Brabrands Danmarksseriehold, som GIF hjemme vandt 3-0, havde træner Engelund sat to hovedmål: At der skulle scores efter en dødbold, som skal være et vigtigt våben for at få points, når turneringen starter, og at 0'et skulle holdes bagude. Begge mål blev opfyldt.
Det blev 1-0 ved Simon Sørensen - netop efter en dødbold (hjørnespark), og Rasmus Wetche øgede til 2-0. I 2. halvleg scorede Mikkel Stæhr til slutresultatet 3-0. Selv om fire spillere blev skiftet ud i pausen, holdt GIF spilniveauet.
En træningskamp mod Skovbakkens Danmarksseriehold tabte GIF 0-3. I denne kamps 1. halvleg viste GIF ellers det hidtil bedste spil i sæsonens træningskampe og burde have bragt sig foran på fire-fem store chancer. I 2. halvleg gik GIF ned, og Skovbakken scorede tre mål, heraf to inden for de sidste fem minutter.
Facit for syv træningskampe har været, at GIF har vundet én, spillet to uafgjort og tabt fire. Målscoren har været 7-13. De syv mål i træningskampene er lavet af Anders Kaagh to og Lars Krøyer, Kristian Gatten Pedersen, Simon Sørensen, Rasmus Wetche og Mikkel Stæhr hver et.

Svær opgave i Vejle

Den første turneringskamp på lørdag ude mod Vejle Boldklub bliver en svær opgave, idet der på Vejles teknisk gode hold er flere spillere med Superliga-erfaring, I efterårskampen i Grenaa tabte GIF 2-3 efter at have været foran 2-1 kort før tid.
Vejle ligger som nr. syv og har en så flot målscore som 16-12 efter 15 kampe. Det vidner om et lidt ineffektivt angreb, men et meget stærkt forsvar. Kun topholdet Randers har ladet færre mål gå ind.
Den første kamp hjemme på Grenaa Stadion bliver lørdag 12. april. Her er der lagt op til en rigtig bundgyser, idet modstanderen er bundholdet Frederikshavn.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam