Tak til
 


  
05/05 2023

Håndbold – 3. division damer: Nørager BK – GIF 19-20 (12-9)

GIF’s målscorere: Ditte Mandrup (4), Anne-Sofie Sørensen (2), Henriette Hansen (2), Sabine Knold (2), Lynn McCafferty (2), Kelsey Fairbrother (2), Annette Firgaard (2), Karina Skaarup (2), Louise Gleerup (1) og Sara Jürgensen (1).


19-årige Ditte Mandrup blev »woman of the match«, da GIF’s 3. divisions damer besejrede lokalrivalerne fra Nørager på udebane søndag i sidste weekend.
Af Henrik Dolmer

Lokalopgøret mellem Nørager BK og Grenaa IF Håndbold søndag den 3. februar blev som ventet en meget tæt affære, der endte med en sejr til udeholdet med den mindst mulige margin - 20-19. Faktisk så det længe ud til, at hjemmeholdet ville trække det længste strå, men på en effektiv slutspurt lykkedes det for udeholdet at indhente og passere modstanderne på mål-tavlen. GIF’s unge fløjspiller, Ditte Mandrup, var en ret afgørende faktor i denne fase af kampen, idet hun scorede 3 af udeholdets 4 sidste mål i kampen. Det var samtidig nok så afgørende for kampens udfald, at Nørager i samme periode af kampen ikke kunne få bolden i nettet. 7 minutter før slutfløjtet førte hjemmeholdet ellers med 19-17, men tre Grenaa-scoringer i træk - uden modsvar - vendte kampen fuldstændig på hovedet. Med et kvarter igen førte hjemmeholdet ellers med 18-13, og det lignende dermed alt andet end en udesejr på det tidspunkt.

Bevarede troen

– Men vi blev ved med at tro på, at kampen kunne vendes. Hvis blot vi blev ved med at løbe med dem, regnede vi med, at de ville blive trætte på et tidspunkt. Det blev de også, omend det først var til aller-allersidst, siger GIF’s træner, Erik Flak Jørgensen, der ikke ville have protesteret voldsomt, hvis kampen var endt uafgjort.
Nørager forsøgte fra kampens start at stække GIF-angrebet ved at mandsopdække Henriette Hansen. Noget, der i øvrigt kostede et rødt kort til en Nørager-spiller i 2. halvleg. Investeringen i mandsopdækningen gav dog pote på den måde, at GIF led under fraværet af den unge skudstærke og gennembrudsfarlige bagspiller i det etablerede angrebsspil. Der blev således brændt lidt rigeligt, og efter 11 minutter var GIF’erne bagud med 3-6. Herefter fulgte en god periode for udeholdet, hvor man både indhentede og passerede Nørager. 8-6 stod der pludselig, men så gik det påny i fisk for Grenaa-spillerne, der ikke kunne score i de sidste 10 minutter af 1. halvleg. Det kunne Nørager til gengæld godt, og de kunne således gå til pause med en føring på 12-9. I GIF’s omklædningsrum blev der talt med halvstore bogstaver, fordi Erik Flak og assistenttræner Jan Mathiesen ikke var helt tilfredse med indstillingen.

Var ikke til stede

– Pigerne var ikke ordentligt til stede i hallen, så de skulle lige vækkes. Ikke at det hjalp synderligt i starten af 2. halvleg. Efter fem minutter var vi bagud med 15-9, og der var gode råd dyre. Det så helt håbløst ud, fortæller Erik Flak, der dog stadig håbede og troede på, at Nørager-spillerne ville gå kolde på et eller andet tidspunkt på grund af det opskruede tempo.
Ved stillingen 18-13 med 15 minutter igen hev han Henriette Hansen ud på bænken, så man igen kunne komme til at køre med tre bagspillere i stedet for kun to i angrebet. Det løsnede op for udeholdets angrebsspil, og GIF begyndte nu langsomt at kravle tilbage i kampen. Ved 18-17 var der pludselig kontakt, og selv om Nørager scorede til 19-17, så var der kommet hul på bylden. Den ene skarpe GIF-kontra afløste den anden, og de trætte Nørager-spillere kunne ganske ikke hænge på længere. I forsvaret trådte specielt Sara Jürgensen og Annette Firgaard i karakter. De bandt med andre ord forsvaret sammen, så Mission Impossible-aktionen kunne gennemføres med succes.

Ros til Ditte M.

– Også flot af 19-årige Ditte Mandrup at gå ind og afgøre kampen med tre ud af de sidste fire scoringer fra vores side. Specielt set i lyset af, at hun kom skidt fra start i 1. halvleg, hvor hun brændte et par stykker. Det vidner om karakterstyrke, at hun kommer igen og afgør kampen for os, siger Erik Flak, der kun kan være tilfreds med holdets start på anden halvdel af sæsonen. De fem kampe har givet fire sejre. Kun topholdet AGF har været for stor en mundfuld. Efter 17 kampe har holdet 24 point på kontoen, hvilket rækker til en 2. plads i rækken - med mindre Hornbæk vandt over Odder GF torsdag aften i sidste uge. I så fald har kronjyderne generobret 2. pladsen. Uafgjort eller en Odder-sejr vil have betydet, at GIF’erne holder fast i 2. pladsen. Ihvertfald lidt endnu, idet både Odder og Hornbæk p. t. har spillet en kamp mindre end GIF, der således har kamp-pause indtil de andre hold er kommet på omgangshøjde rent kamp-mæssigt. GIF’s næste kamp skal således først spilles søndag den 2. marts, hvor netop Hornbæk kommer på besøg i Grenaa Idrætscenter. GIF-truppen håber selvsagt på stort publikumsfremmøde og -opbakning til dette topbrag, som man med nogen ret godt kan kalde for kampen om andenpladsen i rækken.

Kilde: Grenaa Bladet

sof


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam