Tak til

05/05 2023

HÃ¥ndbold – 3. division damer: GIF – CIF 22-18 (14-9)

GIF’s mÃ¥lscorere: Sabine Knold (5), Karina Skaarup (4), Henriette Hansen (4), Louise Gleerup (3), Ina Outzen (2), Anne-Sofie Sørensen (2), Kelsey Fairbrother og Ditte Mandrup (1).

GIF’s 3. divisions-damer sikrede sig yderligere to point pÃ¥ kontoen, da de spillede med CIF fra Ã…rhus søndag eftermiddag. Dermed indtog holdet 2. pladsen i rækken.
GIF Håndbolds 3. divisions-damer tog søndag eftermiddag den 27. januar imod subtopperne fra Christiansbjerg IF. En koncentreret forsvarsindsats gennem hele kampen lagde grundstenen til denne 22-18-sejr for hjemmeholdet, som dermed for alvor er ved at bide sig fast i toppen af rækken. Faktisk snuppede GIF andenpladsen fra Hornbæk - omend for en kamp mere, så den er muligvis kun til låns, idet Hornbæk skal spille en midtugekamp mod Odder. Her kan Hornbæk generobre 2. pladsen med en sejr.
Kampen blev spillet samtidig med, at det danske herrelandshold i håndbold spillede en ikke helt ubetydelig kamp i Norge...! Det kunne ses på tilskuertallet i Grenaa Idrætscenter denne søndag eftermiddag. Normalt trækker GIF-damerne mellem 150 og 175 tilskuere til deres kampe, men EM-finalen i Norge var selvsagt en hård konkurrent, så omkring 20 tilskuere var hvad det kunne blive til. De så en tiltider uskøn kamp med et hav af tekniske fejl fra begge sider. Men det var hjemmeholdet, der havde bedst styr på det. Et særdeles koncentreret forsvar var godt forberedt på CIF-skytterne, og det lykkedes således kun for CIF-spillerne at score en 2-3 regulære mål i 1. halvleg. Resten faldt på straffekast. Igen tog Rikke Nikolaisen godt fra i målet. Som i den forrige hjemmekamp mod Rougsø KFUM rykkede GIF fra mellem det 10. og det 20. minut af 1. halvleg. Her gik man fra en føring på 5-4 til 10-5 - og denne afstand på 4-5 mål holdt hjemmeholdet helt frem til kampens 55. minut. Her blev der stresset lidt rigeligt i angrebet, hvilket førte til, at CIF gik fra 21-16 til 21-18. Men tættere på kom udeholdet ikke, og med et minuts tid igen lukkede Sabine Knold kampen med en scoring på straffekast til sejrscifrene 22-18.
CIF’s træner Torben de Place dikterede mandsopdækning af Henriette Hansen i hele 2. halvleg, og det gav lidt grus i maskineriet angrebsmæssigt, men altsÃ¥ ikke nok til at ryste hjemmeholdet. De mange brændte chancer og tekniske fejl kostede nemlig ikke noget, eftersom man fortsat havde rigtig godt styr pÃ¥ CIF-angrebet.
– Vi spiller en utrolig god kamp i forsvaret, mens vi stresser lidt for meget i angrebet. Men alt i alt er jeg meget tilfreds med indsatsen. Indstillingen var som den skulle være, og vi lader os ikke slÃ¥ ud af, at det i perioder mÃ¥ske kører lidt skidt i angrebet. Vi knokler bare pÃ¥ i forsvaret, og holder dem sÃ¥ledes væk fra livet gennem hele kampen, selv om vi brænder lidt rigeligt. Men det er et meget ungt hold, vi stiller med, sÃ¥ der skal være lidt udsving undervejs. Det ville være mærkeligt andet, siger holdets træner Erik Flak Jørgensen.
Holdet skal på søndag ud i en meget svær udekamp mod Nørager, som man dog slog uden besvær i den omvendte kamp. Men Nørager hjemme og Nørager ude er to vidt forskellige ting, så GIF-damerne får givet noget at se til i dette lokalopgør.

Kilde: Grenaa Bladet