05/05 2023

HÃ¥ndbold – 3. division damer: GIF – Rougsø KFUM 24-21 (10-7)

GIF’s mÃ¥lscorere: Kelsey Fairbrother (7), Henriette Hansen (7), Karina Skaarup (4), Ditte Mandrup (3), Anne-Sofie Sørensen (2) og Lynn McCafferty (1).

Af Henrik Dolmer

GIF Håndbolds 3. divisions-damer spillede deres første 2008-kamp i Grenaa Idrætscenter søndag den 20. januar. Der var tale om et lokalopgør mod Rougsø KFUM, og det lykkedes for hjemmeholdet at få revanche mod oprykkerne, der vandt med 23-21 i den omvendte kamp i Ørsted. 24-21 lød sejrscifrene på, og det var ganske fortjent, at hjemmeholdet sikrede sig begge point, hvorved holdet rykkede fra 4. til 3. pladsen på bekostning af Odder GF, der måtte se sig passeret ovenpå deres nederlag ude mod topholdet AGF. Skulle Hornbæk mod forventning have tabt ude mod Viborg HK, så gælder avancementet faktisk også 2. pladsen, idet GIF i så fald vil have passeret Hornbæk på en bedre målscore. Så det kører ganske godt for de lokale 3. divisions-damer, der har startet 2. halvdel af sæsonen med et nederlag i to sejre. Den første kamp endte med det mere eller mindre forventede nederlag til AGF (20-32), mens den anden kamp ude mod Viborg HK 3 udløste årets første GIF-sejr med vinder-cifrene 25-21.
Selv om oprykkerholdet Rougsø KFUM ligger nede i den tunge ende af rækken, så var det et hold, der krævede respekt inden kampen i Grenaa. Dels vandt man som allerede nævnt den omvendte kamp, og dels havde Ørsted-pigerne tanket masser af selvtillid i holdets forrige kamp mod sub-topperne fra CIF, der blev sendt retur til Århus med et sviende nederlag. 21-13 vandt Rougsø KFUM den kamp.
Så det lå i kortene, at der meget vel kunne blive tale om en lige kamp. Et meget koncentreret GIF-forsvar sørgede dog ret hurtigt for, at det var hjemmeholdet, der tog teten i opgøret. Det startede ellers meget lige men mellem det 10. og det 15. minutter rykkede GIF fra stillingen 2-2 til 6-3, og dermed havde hjemmeholdet slået et hul, som Rougsø på intet tidspunkt i resten af kampen var i nærheden af at indhente. Kun til allersidst var der ansatser dertil, da der gik lidt »indianer-håndbold« i den. Her rykkede Rougsø fra 15-21 til 19-22, men tættere på en tre måls afstand kom udeholdet ikke, og dermed kun et meget ungt GIF-hold sætte to point på kontoen. Angrebsmæssigt var der stærke præstationer af Henriette Hansen, Kelsey Fairbrother og Karina Skaarup. I målet stod Rikke Nikolaisen påny en rigtig god kamp.
Rougsø blev holdt nede pÃ¥ sølle 7 scoringer i 1. halvleg. GIF’erne havde med andre ord rigtig godt styr pÃ¥ Rougsø-skytterne i 1. halvleg. Tempoet i forsvaret gik lidt ned i 2. halvleg, og det var nok til, at Rougsø-spillerne fik lidt bedre angrebsvilkÃ¥r, hvilket de udnyttede til at score dobbelt sÃ¥ mange mÃ¥l som i 1. halvleg.
– Dejligt med yderligere to point pÃ¥ kontoen. Vi buser lidt for meget i nogle situationer, og det koster nogle unødvendige tekniske fejl, men alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds. Vi laver rigtig mange gode ting i løbet af kampen, og jeg synes det meget fortjent, at vi vinder. Vi viser igen, at vi har en god bredde, for vi kan skifte ud uden at niveauet daler. Det er meget opløftende, siger holdets træner Erik Flak Jørgensen.
På søndag kl. 16.00 venter der GIF en meget spændende kamp hjemme mod CIF i Grenaa Idrætscenter. Lykkes det at vinde den kamp, så bider holdet sig for alvor fast i toppen af rækken.

Kilde: Grenaa Bladet