05/05 2023

HÃ¥ndbold – 3. divisions damer: Grenaa IF – VRI 23-26 (14-14)

GIF’s mÃ¥lscorere: Lynn McCafferty (5), Henriette Hansen (4), Sabine Knold (4), Kelsey Fairbrother (3), Ina Outzen (3), Birthe Jensen (2), Karina Skaarup (1), Mie Dohn (1).

Af Henrik Dolmer

Den sidste turnerings-kamp inden juleferien blev ikke nogen hurra-oplevelse for GIF Håndbolds 3. divisions-damer. I egen hule i Grenaa Idrætscenter søndag den 16. december snuppede udeholdet VRI fra det nordlige Århus begge point i en tæt og intens kamp foran cirka 150 tilskuere. 26-23 lød sejrscifrene til VRI i udeholdets favør efter 14-14 ved pausen.

Var bagud det meste af kampen

Hjemmeholdet var bagud det meste af kampen, men havde masser af chancer for at nå både op og forbi VRI-holdet, der spillede i 2. division i sidste sæson. Det var således ét af rækkens oprykningsfavoritter, der stillede op i Grenaa Idrætscenter, men ikke desto mindre matchede hjemmeholdet VRI på alle fronter undtagen én: Udnyttelsen af chancer. Her var VRI en del skarpere end hjemmeholdet, og det gjorde udslaget til sidst. Herunder straffekast-udnyttelsen. Også her var udeholdet en del skarpere end hjemmehodlet. GIF fik tilkendt 6 straffekast, men udnyttede kun de to. VRI fik tildelt 8 straffekast og udnyttede de 7. Alene på den konto kunne hjemmeholdet altså have hentet point, hvis man altså havde udnyttet den kæmpechance det er at fyre løs mod en målmand - uden at blive generet - noget bedre.

Skidt GIF-start i begge halvlege

VRI tog teten i kampens første minutter og bragte sig hurtigt foran med 3-1, men GIF-damerne fik hurtigt styr pÃ¥ tingene, og begyndte ligesÃ¥ stille at kravle tilbage. Som i den forrige kamp mod JAI forsøgte man sig med en skæv 5-1-forsvars-formation i stedet for det flade 6-0-forsvar, og det bekom ikke VRI’erne vel. Rikke Nikolaisen havde ogsÃ¥ godt fat i VRI-skytterne, og 1. halvleg var i det hele taget en god, tempofyldt og velspillet affære, hvor to gode hold gav hinanden kamp til stregen - men hele tiden med fair midler.
GIF kom dårligt i gang med 2. halvleg. VRI scorede halvlegens tre første mål til stillingen 14-17, og det ryk kom hjemmeholdet sig aldrig rigtig over. Først og fremmest fordi den ene 100% chance efter den anden blev brændt på det skammeligste.
– De var gode, men de var ikke bedre end at vi godt kunne ha’ slÃ¥et dem. Vi brænder alt, alt for mange chancer, mens de udnytter deres. Det er der, kampen bliver afgjort til deres fordel. Vi spiller os fint igennem i angrebet, men fÃ¥r dem lige i hovedet igen, idet vi brænder, fordi de ogsÃ¥ satser stærkt pÃ¥ kontrafasen. Vi mÃ¥ simpelthen lære at kende vores besøgelsestid. Længere er den ikke, sagde en ærgerlig GIF-træner Erik Flak Jørgensen umiddelbart efter kampen var fløjtet af.

Hornbæk tabte

Han var ikke mindst ærgerlig over de tabte point, fordi top-rivalerne fra Hornbæk havde tabt, hvorved GIF’erne kunne have slÃ¥et et hul til det hold i toppen af rækken. Men ikke desto mindre en godkendt point-høst til GIF-holdet, der ligger i den sjove halvdel af rækken. Og dermed med god mulighed for ogsÃ¥ at præge toppen af rækken i anden sæson-halvdel, der skydes i gang i starten af januar.
Kampen sluttede i øvrigt lidt trist med et direkte rødt kort til Lynn McCafferty for noget, som vel dårligt var til en to minutters udvisning.

Kilde: Grenaa Bladet