Tak til

05/05 2023

HÃ¥ndbold – 3. division damer: Grenaa IF – Nørager BK 24-15 (12-8)

GIF’s mÃ¥lscorere: Lada Dungworth (6), Ditte Mandrup (4), Henriette Hansen (3), Ina Outzen (3), Louise Gleerup (2), Kelsey Fairbrother (2), Anne-Sofie Sørensen (1), Sine Sørensen (1) og Karina Skaarup (1).

Torsdag aften i sidste uge sikrede GIF’s 3. divisions-damer sig den 6. sejr ud af 6 mulige i egen hule mod lokalrivalerne fra Nørager BK. 24-15 lød sejren pÃ¥, men det var en dyr sejr, eftersom hjemmeholdet fik yderligere to spillere pÃ¥ skadeslisten. Her sad Annette Firgaard og Lynn McCafferty i forvejen, og de har nu fÃ¥et selskab af Anne-Sofie Sørensen (brækket finger) og Sabine Knold (forstrukket ledbÃ¥nd og mÃ¥ske beskadiget menisk i knæet). Begge skader er sÃ¥ alvorlige, at det er usandsynligt, at de nÃ¥r at blive klar igen pÃ¥ den her side af jul. Ovenikøbet mistede cheftræner Erik Flak Jørgensen ogsÃ¥ Karina Skaarup fem minutter inde i 2. halvleg, hvor hendes tredje 2-minutters udvisning blev vekslet til et rødt kort. Holdet blev dog reddet af en stærk indsats af Sine Sørensen, der ellers skulle have spillet pÃ¥ 2. holdet mod Kvik/Ramten umiddeltbart efter GIF-Nørager-kampen. I stedet blev det til 20 solide minutter pÃ¥ 1. holdet, der i netop 2. halvleg viste, at de er et klart bedre hold end Nørager. Det skal dog retfærdigvis siges, at Nørager ogsÃ¥ er hÃ¥rdt ramt af skader for tiden.
1. halvleg var en lidt rodet affære, hvor Nørager gjorde hvad de kunne for at spolere hjemmeholdets angrebsspil. Der blev gået til vaflerne, og GIF fandt aldrig rigtig rytmen i angrebet. Forsvaret med keeper Rikke Nikolaisen i spidsen gjorde det til gengæld fint, så det havde ikke de store konsekvenser, at angrebsspillet var lidt ujævnt. En 4-måls føring ved pausen var således et ret godt del-resultat for hjemmeholdet, der dog var foran med 1 eller 2 mål gennem hele halvlegen.
Fra 2. halvlegs start blev kampen afgjort, idet et dybt fokuseret GIF-forsvar lukkede helt af. Rikke Nikolaisen tog revl og krat, hvilket resulterede i blot 1 Nørager-scoring i de første 15 minutter af 2. halvleg. GIF rykker i den fase af kampen fra 13-9 til 17-9, og øger støt herfra til 20-10 og 23-10 med fem minutter igen. Det stærke forsvarsspil åbnede op for kontrafasen, således at GIF pludselig trak fra Nørager med lynets hast. Med 5 minutter igen røg koncentrationen i GIF-forsvaret, og Nørager fik tid og plads til at sende 5 bolde i kasse mod slutningen. Men det var ren kosmetik, da kampen for længst var afgjort på det tidspunkt. I Nørager-målet stod Gitte Mathiesen i øvrigt en rigtig god kamp.
– En lidt hakkende præstation, men vi fÃ¥r styr pÃ¥ det undervejs, og Rikke er jo igen et hit inde i mÃ¥let. Nu skal vi have Hornbæk, og det bliver en hÃ¥rd nød at knække. Specielt med de mange skader, vi har lige nu, siger Erik Flak.
Nørager’s træner Jens Ove Nielsen:
– Grenaa er et bedre hold end os, sÃ¥ det var ikke lige i den her kamp, at vi havde kalkuleret med point. Men jeg synes vi leverer en godkendt 1. halvleg, og slutter kampen godt af. Pigerne var opsat pÃ¥ at lave en god præstation, sÃ¥ indstillingen fejlede ikke noget. Men i 2. halvlegen løber de os over ende, siger Jens Ove Nielsen.

Kilde: Grenaa Bladet