Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

GIF skuffede i sidste hjemmekamp

Efter den flotte udesejr i Kolding var skuffende, at Grenaa IF tabte sæsonens sidste hjemmekamp 2-5 til Århus Fremad efter 1-3 ved pausen.

Af Mogens Q. Sloth

Men i modsætning til mange tidligere hjemmekampe i efterårssæsonen var der ikke så meget at ærgre sig over i lørdagens kamp på det flotte stadionanlæg i Grenaa, hvor ca. 250 så på. GIF tabte nemlig denne gang til et betydelig bedre spillende hold.
Nederlaget betyder, at GIF rykker fra 11. til 13. pladsen og fortsat er lige over nedrykningsstregen.

Løse opdækninger

Det var først og fremmest i området lige foran fire back-kæden, at GIF tabte kampen. For løse opdækninger på GIF's defensive midtbane gav århusianerne al for meget plads på halvdistancen, hvorfra alle deres tre mål blev sat ind i 1. halvleg. Det ellers så stærke GIF-forsvar svigtede i for mange situationer og lod for første gang i efteråret fem mål slippe ind.
Som det er sket flere gange tidligere i efteråret, fik gæsterne et tidligt føringsmål. Der var kun spillet fem minutter, da Hussein Renkli scorede med et langskud, der "brækkede" i luften og snød GIF-målmand Julian Horsens, der erstattede den karantæneramte Jesper Kroer. I det 19. minut blev det 0-2 - atter ved Hussein Renkli, der skød til en "nedfaldsbold" efter et langt indkast.

Jubilar scorede

I det 39. minut blev det 1-2 ved 150 kamp jubilaren Rasmus Wetche, der headede bolden i mål efter et hjørnespark fra Daniel Galler.
Så lysnede det lidt for hjemmeholdet, men kun fire minutter senere blev der atter taget for let på tingene i GIF-forsvaret. Jeppe Tejlskov fik lov til både at drible og skyde ved straffesparkfeltets grænse, og så stod der 1-3. Forinden burde der dog være dømt et frispark til Marc Maze ved sidelinien.

Ny kold dukkert

Der var kun spillet 16 sekunder af 2. halvleg, da bolden atter lå i GIF's ruse. Jeppe Tejlskov blev spillet fri i venstre side og scorede via underkanten af overliggeren. Endnu en kold dukkert og 1-4.
Så satsede GIF offensivt, og Lars Krøyer fik reduceret til 2-4 i det 16. minut. Han blev spillet fri i højre side, og hans skud kunne akkurat lige passere målstregen.
Så var det som om, at GIF spillede mere "frit fra leveren", og det blev til flere gode angreb, men generelt var afleveringerne og afslutningerne for dårlige.
Efter, at GIF havde presset, øgede Århus Fremad til 5-2 på et kontraangreb. Den 19-årige GIF-målmand Julian Horsens, der bortset fra den første scoring klarede sig godt, havde en stor redning i det 37. minut, men på riposten scorede Thomas Kristensen.
En overbevisende sejr til Århus Fremad - et teknisk velfunderet hold, som klart viste det bedste og mest målsøgende spil i den kamp. Fremad ligger nr. fem.

For lidt gejst

I den situation, som GIF er i i bunden, burde der af flere spillere være vist mere gejst og vilje, og konstruktive kræfter på midtbanen var en stor mangelvare. Bedste GIF'er var forsvareren Jesper Laursen, mens Lasse Hansen fik en pæn debut.
Cheftræner Brian Engelund: "Vi lukker dem for let ind i kampen. Alle deres tre mål i 1. halvleg er et resultat af, at deres boldholder får for meget plads, og vi er simpelthen for inkonsekvente ved returboldene. Generelt halter vi bagefter dem og har for mange boldtab. I 2. halvleg var det fra starten planen, at vi ville lægge et højt pres på dem, men så scorer de på deres første angreb, og så er det næsten håbløst at komme tilbage".
Efterårssæsonens sidste kamp er på lørdag i Odense mod B 1909, der ligger nr. 10 af de 16 hold.

Kilde: Grenaa Bladet