Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

GIF-sejr med kun ni mand

Endelig gjaldede sejrssangen i Grenaa IF's omklædningsrum. Efter otte kampe uden sejr i Danmarksserien vandt GIF lørdag det vigtige bundopgør i Kolding med 2-1 efter en højdramatisk afslutning, hvor GIF sluttede med ni mand på banen efter to udvisninger.

Martin Andersen bragte Grenaa IF foran 1-0 i kampen i Kolding og er holdets topscorer med seks mål i efterårs- sæsonen.
Af Mogens Q. Sloth

Det var tre points, der lunede i tabellen, hvor GIF efter denne turnerings første udesejr rykkede fra 14. til 11. pladsen med nu 11 points.
Omsider lidt medgang for GIF-gutterne, der de seneste mange kampe ikke har haft heldet med sig, men i Kolding vendte bøtten efter en helhjertet fighterindsats.

Scorede sejrsmål og blev vist ud

Hovedpersonen i dramaet i Kolding var GIF's Jimmi Sørensen, der lagde op til 1-0-føringen og scorede sejrsmålet til 2-1, men to minutter efter denne jubel blev han udvist med direkte rødt kort. Det fik han for at skubbe en Kolding-forsvarer i brystet. Forinden var Jimmi Sørensen blevet provokeret af to Kolding-spillere, der både sparkede og skubbede ham. Ifølge GIF-træner Brian Engelund var det ufatteligt, at ingen af hjemmeholdets spillere hverken fik gult eller rødt kort efter den episode.
Der var da tre minutter tilbage af ordinær spilletid, og hele seks minutter havde dommeren lagt til i overtid. De sidste ni minutter formede sig som ét stort pres mod GIF, for hvem det var ren overlevelse med kun ni mand på banen. I denne periode havde Kolding seks hjørnespark og ti indlæg, men GIF klarede skærene i den hektiske slutfase, og Rasmus Wetche klarede på stregen i de sidste sekunder.

Ren eufori

"Det var ren eufori for os efter kampen. Efter mange nedture og megen modgang var det helt fantastisk at vinde igen, og al mulig ros og respekt må gives til spillerne for deres indstilling og indsats i Kolding", sagde en glad GIF-træner Brian Engelund.
GIF havde meget at revanchere i forhold til hjemmekampen mod Skovbakken, og det var et tændt GIF-hold, der gik på banen i Kolding. I midterforsvaret var tilbagevendte Frank Winding valgt i stedet for Mads Møller. GIF's fire-back-kæde, der de seneste kampe har stået for langt tilbage, blev rykket længere frem, og det betød, at hele holdet kom til at stå bedre på banen. Rasmus Wetche, Christian Fritze og Daniel Galler havde gode skud, mens Kolding kun var farlige i kontraløb.
0-0 ved pausen.

Klog disposition

Den tunge bane passede ikke rigtig GIF-frontangriber Lars Krøyer, og han blev fra 2. halvlegs start erstattet af Jimmi Sørensen. Denne disposition skulle vise sig at være klog.
Efter kun et minut tilkæmpede Jimmi Sørensen sig bolden og driblede frem mod straffesparkfeltet, hvor han lagde bolden tilbage til topscorer Martin Andersen, der med et godt skud i målhjørnet bragte GIF foran 1-0.

GIF-målmand udvist

Efter 20 minutter stod GIF-forsvaret uheldigt på et udspark fra Koldings målmand. En Kolding-angriber blev spillet helt fri foran mål, hvor GIF-målmand Jesper Kroer fældede ham. Rødt kort til Kroer og straffespark. Rasmus Wetche blev sat på mål, men havde ingen chance ved straffesparket, der blev sat ind af Martin Engels. 1-1.
Herefter var GIF tilfreds med at tage et point med hjem og koncentrerede sig om forsvaret, men havde alligevel flere farlige kontraangreb. På et af disse i det 85. minut faldt GIF's sejrsmål. På højre fløj fik Kristian Gatten Pedersen en lang stikning, og hans følte indlæg til bageste stolpe headede Jimmi Sørensen mod mål. Koldings målmand kunne kun halvklare, og Jimmi Sørensen fulgte op og scorede. En fortjent opmuntring til Sørensen, der viste sit store potentiale i denne kamp. Han er stærk både fysisk og teknisk og dækker sin bold godt, men temperamentet slår for mange gnister.
Træner Engelund oplyser, at Jimmi Sørensen blev sat af til hjemmekampen mod Skovbakken, men fik at vide, at han ved seriøsitet og hård træning i ugens løb ville få chancen mod Kolding. Den chance greb han og gjorde en forskel i GIF-angrebsspillet i det sydjyske.

Forvirring om resultat

I øvrigt var der nogen forvirring om resultatet efter kampen. På TV 2's tekst-tv og DBU's resultatliste stod Kolding som følge af en indtastningsfejl anført som vinder med 2-1. Men det var lige modsat.
På lørdag eftermiddag spiller GIF på Grenaa Stadion mod Århus Fremad, der ligger nr. fem. En kamp, hvor GIF-gutterne fortjener stor opbakning. Senest, GIF vandt en hjemmekamp, var 25. august. Det skulle gerne ske igen. Efterårets sidste kamp er ude mod B 1909 lørdag 17. november.

Kilde: Grenaa Bladet