Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

GIF tabte på mål i overtiden

To minutter før tid udlignede Grenaa IF til 1-1 i hjemmekampen mod et af topholdene, Skovbakken, og et vigtigt og fortjent point syntes sikret, men to minutter inde i overtiden fik gæsterne scoret sejrsmålet til 2-1. Bittert for de hårdt kæmpende GIF'ere at tabe på denne måde.

GIF's venstre wing, Daniel Galler, havde et enkelt godt langskud, men ellers så man ikke meget til ham i kampen mod Skovbakken. Foto: CC Foto ved Carsten Christensen
Af Mogens Q. Sloth

Der var ikke noget at sige til, at GIF-spillerne græmmede sig efter kampen, men holdet har absolut ingen medgang og held for tiden. I de seneste otte kampe har klubben kun opnået to points.
Trods nederlaget holder GIF sig overraskende lige netop over nedrykningsstregen som nr. 13 af de 16 hold. De fire andre hold med otte points i bunden tabte nemlig også i lørdags.

Hektisk afslutning

Den spændende kamp i smukt efterårsvejr på Grenaa Stadions lækre græstæppe fik en meget hektisk afslutning.
Der var spillet 43 minutter af 2. halvleg, da GIF fik udlignet til 1-1 Efter hjørnespark fra Marc Maze havde Skovbakkens målmand tilsyneladende sikret sig bolden, mens Lars Krøyer fik ram på den og scorede.
Alt tydede på en pointdeling, men så dummede GIF sig gevaldigt i forsvaret. Der blev lavet et lille frispark i venstre forsvarsside. Bolden blev sparket ind over, og selv om GIF havde 10 mand i forsvaret, fik Skovbakkens Mads Post skubbet kuglen ind til 1-2. Og gæsterne jublede, som om de allerede havde sikret sig den oprykning, de bejler til.
GIF pressede dog atter på for udligning i den turbulente slutface, og kort før dommerens sidste fløjt måtte en Skovbakken-forsvarer redde på stregen.

Alle tre mål efter dødbold-situationer

Ved pausen førte Skovbakken 1-0 på et mål i det 42. minut. Fra venstre side scorede Kristian Lassen direkte på frispark - et hårdt skud, som passerede venner og fjender og fikserede en ellers velspillende Jesper Kroer.
Alle tre mål blev således scoret efter dødbold-situationer, som er så vigtige i moderne fodbold.
Skovbakken leverede det mest polerede fodbold og havde ind imellem mange gode kombinationer, mens GIF'erne mere fightede end spillede fodbold. Det kneb gevaldigt med sammenspillet, og karakteristisk var det, som målmand Jesper Kroer bagfra flere gange råbte til sine medspillere:
"Vi skal til at ramme hinanden nu"!
Men der forblev for lidt kreativitet på GIF's midtbane, og der blev løbet for lidt uden bold.
Cheftræner Brian Engelund var tydeligvis heller ikke tilfreds med sine tropper og var flere gange ude ved sidelinien for at skælde ud.

Fra forløsning til dyb skuffelse

I pausen blev GIF's Karsten Danefeld Hansen skiftet ud. Lars Krøyer kom ind i angrebet, og Christian Fritze blev sat ned på midtbanen. Det hjalp, men stadig blev for meget spildt på grund af for sløsede afleveringer.
Alligevel fik GIF med energi og vilje chancer til en udligning, og det virkede som en forløsning, da den endelig kom. Jublen over, at det ene point tilsyneladende var sikret, blev dog kort efter afløst af dyb skuffelse, da en opdækningsfejl ved bageste stolpe førte til gæsternes sejrsmål.

Kritisk træner

Efter kampen var cheftræner Brian Engelund som sædvanlig hudløs ærlig i sin kritik af holdet. Og samtidig overraskende kritisk:
"Det er et komplet unødvendigt frispark og manglende opdækning, der fører til Skovbakkens sejrsmål, men jeg påtager mig ansvaret for nederlaget. Jeg har tilsyneladende ikke været god nok til at motivere spillerne, der gang på gang kom for sent og ikke overholdt aftalerne. Alt i alt var det skuffende, og jeg synes ikke, vi fortjente at få point i dag", var Engelunds vurdering.
Han fortsatte: "Vi laver fejl, som koster, og samtidig er vi ikke gode nok til at presse modstanderne til at begå fejl, men man må tage i betragtning, at det er et ungt hold, der er svingende i præstationerne. Vi må indse, at vægtskålen for tiden svinger væk fra os, og det er svært for spillerne, men vi må fortsat arbejde hårdt på træningsbanen".
Næste kamp er på lørdag eftermiddag på udebane mod Kolding, som også er blandt bundholdene.

Kilde: Grenaa Bladet