05/05 2023

HÃ¥ndbold – 3. division damer: GIF HÃ¥ndbold – AIA/Tranbjerg 30-22 (13-9)

GIF’s mÃ¥lscorere: Anne Sofie Sørensen (8), Henriette Hansen (6), Sabine Knold (4), Karina Skaarup (3), Ina Outzen (3), Kelsey Fairbrother (2), Lada Dungworth (2), Ditte Mandrup (1) og Louise Gleerup (1).

Af Henrik Dolmer

Søndag i sidste weekend spillede GIF Håndbolds 3. divisions damer sæsonens 4. kamp (på blot 10 dage!), og selv om det var en lidt hård fødsel for et lidt ukoncentreret startende hjemmehold, så endte det til sidst med det samme resultat, som i de tre foregående kampe: Sejr!! Dermed topper GIF rækken med 8 point for 4 kampe, og torsdag aften i denne uge kan holdet sætte en tyk streg under denne status som tophold, hvis det lykkes at hente point på udebane mod Århus-holdet CIF.
Men tilbage til AIA-kampen, der som nævnt startede lidt hakkende for hjemmeholdet. De første 25 minutter var sÃ¥ledes helt lige, og det var først i de sidste fem minutter af halvlegen, at det lykkedes for hjemmeholdet at skabe et hul pÃ¥ mere end 1 mÃ¥l. Fra 9-8 rykkede GIF’erne fra, og endte med at føre 13-9 ved pausen. Et ret godt midtvejs-resultat, nÃ¥r man pÃ¥tænker, at spillet slet ikke flød for hjemmeholdet. Men GIF blev holdt inde i kampen af en storspillende Rikke Nikolaisen i mÃ¥let, sÃ¥ de mange brændte chancer og tekniske fejl kostede ikke alverden. Specielt Henriette Hansen havde en mareridtsagtig 1. halvleg, hvor intet ville lykkes for hende. Men det lod det unge talent sig ikke slÃ¥ ud af, hvilket vidner om en stærk moral. Hun gik sÃ¥ledes ud og spillede et brag af en 2. halvleg med 6 rene scoringer fra hendes hÃ¥nd. Det ene flottere end det andet. Vi har skrevet det før, men føler ikke desto mindre anledning til at gøre det igen: Der er krummer i den tøs!!
Hun scorede sÃ¥ledes GIF’s tre første mÃ¥l i 2. halvleg pÃ¥ nogle flotte gennembrud, og var sÃ¥ledes med til at afgøre kampen. I det 40. minut er firemÃ¥ls-føringen ved pausen sÃ¥ledes øget til en syvmÃ¥ls-føring med cifrene 20-13, og dermed var kampen reelt afgjort. AIA havde slet ikke midlerne til at stoppe hjemmeholdet, selv om de to britiske indslag, Lada Dungworth og Kelsey Fairbrother, begge to var under dagligt vande. AIA var i den grad hæmmet af, at de ikke rigtig havde noget skudstyrke udefra, sÃ¥ hjemmeholdet kunne hele kampen igennem stÃ¥ fladt i en 6-0-opstilling, og her koncentrere sig om at blokere for skud tæt pÃ¥ forsvaret og indspil til stregen. Det sidste kneb dog lidt, eftersom AIA i Sigrid Larsen havde en snu playmaker, der tydeligvis er hjernen pÃ¥ holdet.
I resten af kampen holdt GIF dog fast i forspringet, så sejren endte med at blive på 8 mål via cifrene 30-22. Anne Sofie Sørensen skal roses for en stor kamp. 8 mål - heraf kun to på straffekast - blev hun noteret for, og endte dermed som kampens topscorer. Også Sabine Knold var stærk på stregen.
– Jeg havde pÃ¥ fornemmelsen, at det ville blive en sej omgang. Det var vores 4. kamp pÃ¥ kun 10 dage, og pigerne var slet ikke ordentligt fokuserede i 1. halvleg, som specielt angrebsmæssigt var en jammer fra vores side. Vi lÃ¥ vel kun pÃ¥ en 60% af vores kapacitet i angrebet, og sÃ¥ kan et altid kæmpende AIA-hold godt være med. Men ligesÃ¥ snart vi fik skruet op for tempoet, sÃ¥ kunne de ikke rigtig være med længere. Det viser, at vi har redskaberne til at rykke fra modstanderne i løbet af en kamp, selv om vi mÃ¥ske starter lidt skidt. Fire sejre ud af fire mulige er naturligvis en kanon-start, men det fÃ¥r os ikke til at miste jordforbindelsen, siger Erik Flak Jørgensen.

Elendige dommere

Kampens dommer-par skal ogsÃ¥ lige ha’ et par ord med pÃ¥ vejen, for de satte helt nye standarder for hvor mange fejlkendelser et dommer-par kan nÃ¥ at præstere i løbet af en hÃ¥ndbold-kamp. Cirka hver anden kendelse var en Ã¥benlys fejl, og det mÃ¥ siges at være lidt rigeligt!! Alle begÃ¥r fejl - spillere, trænere og dommere, men det her niveau var sÃ¥ grotesk lavt, at d’herrer ret beset ikke bør dømme andet end ungdomskampe pÃ¥ lavt niveau og senior-kampe fra Serie 2 og nedefter. Eneste formildende omstændighed er, at der var nogenlunde lige mange fejlkendelser i begge ender af banen. Dommer-parret dømte ogsÃ¥ den næste kamp i Idrætscentret denne søndag - en JS-damekamp, hvor GIF’s 2. hold slog Ã…strup/Hammelevs 1. hold med 25-21 - og her gentog miseren sig. Fejlkendelserne stod i kø, hvilket mÃ¥ føre til den konklusion, at de reelt ikke er bedre end til at ramme cirka 50% korrekt med deres kendelser. Og det er altsÃ¥ ikke godt nok til 3. division og Jyllandsserien!!

Kilde: Grenaa Bladet