05/05 2023

HÃ¥ndbold – 3. division damer: Grenaa IF HÃ¥ndbold – Viborg HK 33-15 (16-6)

GIF’s mÃ¥lscorere: Lada Dungworth (9), Anne Sofie Sørensen (5), Ditte Mandrup (5), Karina Skaarup (4), Sabine Knold (3), Kelsey Faibrother (3), Henriette Hansen (3) og Birthe Jensen (1).

Af Henrik Dolmer

Viborg HK’s 3. hold fik ørerne i maskinen i Grenaa Idrætscenter torsdag aften i sidste uge. Et koncentreret og fokuseret hjemmehold sørgede for at holde gæsterne fra fadet gennem hele kampen, og det var først da kampen for længst var afgjort - et godt stykke inde i 2. halvleg - at det lykkedes for Viborg-holdet at vinde en 10 minutters periode. Fra det 40. til det 50. minut scorede Viborg HK 6 mÃ¥l, mens hjemmeholdet mÃ¥tte nøjes med 3 i samme periode. Men det var ren kosmetik, idet de seks Viborg-scoringer kun rakte til stillingen 27-12. Og hjemmeholdet svarede prompte igen ved at vinde kampens sidste 10-minutters periode med 6-3.
Hjemmeholdet, der var uden sine to skadede playmakere Annette Firgaard og Lynn McCafferty, spillede en bundsolid kamp, hvor der ikke var ret meget at pege fingre af. Forsvaret stod godt, og var taktisk klogt indrettet efter at tvinge sÃ¥ mange langskud ud af Viborg-spillerne som overhovedet muligt. Den taktik lykkedes til fulde, eftersom Viborg kun blev noteret for 4 langskuds-mÃ¥l pÃ¥ 36 forsøg. GIF’s keeper Rikke Nikolaisen nappede sÃ¥ledes disse langskud efter behag. Hun stod i det hele taget en stor kamp, men det hang naturligvis ogsÃ¥ sammen med, at hun havde et tændt og fokuseret forsvar foran sig.

Over stok og sten

Når der skulle angribes gik det over stok og sten. Kontrafasen blev med andre ord kørt helt igennem hver gang, og Viborg-spillerne havde store problemer med at hænge med i deres returløb. De forsøgte med hårdt spil at kyse Grenaa-spillerne, men fik ikke andet end gule kort, to minutters udvisninger og straffekast imod sig ud af disse anstrengelser. GIF fik i alt 10 straffekast, og scorede på dem alle. Anne Sofie Sørensen scorede på de fire af dem, mens den ene af holdets to britiske spillere på dagen, Lada Dungworth, scorede på de øvrige seks. Landsmandinden Kelsey Fairbrother blev noteret for tre scoringer. De to af dem på hopskud ind over midten, og det er jo altid fornøjeligt at se en lille højre fløj lave sådan nogle »numre«. Igen et signal om overskud og klasse på dette GIF-mandskab, der dog i en 10 minutters periode i 1. halvleg lavede lidt for mange tekniske fejl i det opskruede tempo. Det fik træner-teamet Erik Flak og Jan Mathiesen til at bede spillerne om lige at geare lidt ned for at finde tilbage i rytmen - og det gjorde pigerne så, hvorefter der igen kom styr på afleveringerne. Alt i alt en flot kamp af det lokale mandskab, der dermed havde vundet sæsonens tre første kampe. Hjemme mod AGF, ude mod Korsholm og hjemme mod Viborg.
– Fundamentet for den her sejr sker i forsvaret. Vi tvinger Viborg til at lave nogle skud, som vi ved, at Rikke napper. Det Ã¥bner sÃ¥ op for en god kontrafase, og det er virkelig lækkert at se, at aftalerne bliver holdt og at folk er fokuserede pÃ¥ at spille en god gang hÃ¥ndbold. Jeg er ked af at fremhæve nogen frem for andre, for det var en super holdindsats i aften, men Karina Skaarup gør det virkelig fremragende og ligesÃ¥ med Ditte Mandrup, der er med for første gang i Ã¥r og laver fem flotte mÃ¥l. Det ser fornuftigt ud, omend det stadig er vigtig at holde benene pÃ¥ jorden, siger holdets cheftræner Erik Flak Jørgensen.

Kilde: Grenaa Bladet