Tak til

05/05 2023

HÃ¥ndbold – 3. division damer: Korsholm – Grenaa IF HÃ¥ndbold 15-26 (7-11)

GIF’s mÃ¥lscorere: Kelsey Fairbrother (10), Lada Dungworth (5), Henriette Hansen (3), Karina Skaarup (2), Sabine Knold (2), Ina Outzen (1), Anne Sofie Sørensen (1), Birthe Jensen (1) og Annette Firgaard (1).

Sidste uges udebane-kamp mod Korsholm blev vundet med cifrene 26-15 af GIF’s 3. divisions-damer. Og det pÃ¥ trods af, at holdets to foretrukne playmakere begge to gik i stykker.
Af Henrik Dolmer

En pÃ¥ papiret svær udekamp mod Korsholm mandag aften i sidste uge blev løst til ug med kryds og slange af GIF’s damer. Ikke mindst set i lyset af, at udeholdet var utroligt hÃ¥rdt ramt pÃ¥ playmaker-pladsen. Holdets britiske landsholdsspiller, Lynn McCafferty, mÃ¥tte sÃ¥ledes melde afbud til kampen. Hun har løbet rundt i tre mÃ¥neder med et brud pÃ¥ den ene fod. Det har udløst en betændelses-tilstand i foden, hvor man oven i købet har opdaget endnu et brud. SÃ¥ hun mÃ¥ holde en pause pÃ¥ en mÃ¥neds tid. Endnu værre ser det ud for veteran-playmakeren Annette Firgaard, der pÃ¥drog sig en alvorlig skade pÃ¥ den ene pegefinger 10 minutter inde i kampen. Den vendte pludselig 45 grader den forkerte vej, og hun mÃ¥tte onsdag pÃ¥ operations-bordet under fuld narkose for at fÃ¥ repareret dette komplicerede brud. 4-6 ugers pause er man som minimum nødt til at regne med for hendes vedkommende. SÃ¥ 10 minutter inde i kampen var udeholdet pludselig uden playmaker. En opgave, der kampen ud blev løst af hhv. Karina Skaarup, Henriette Hansen og Lada Dungworth - en anden af GIF’s britiske landsholdsspillere.

Godt fra start

GIF kom ikke desto mindre godt fra start og førte hurtigt 5-2. Korsholm kom ganske vist på 5-5, men kampens næstfølgende 4 mål bliver alle sendt i kassen af en GIF-spiller. Her skabtes der et hul, som hjemmeholdet på intet tidspunkt i resten af kampen formåede at lukke. GIF-forsvaret var super-koncentreret og gav ikke noget væk ved dørene overhovedet, så Korsholm må nøjes med 7 scoringer i 1. halvleg. Havde de regnet med at komme godt fra start i 2. halvleg, blev de slemt skuffede, for et stadig super-koncentreret udehold vand de første 14 minutter med 9-2 - og dermed var kampen reelt afgjort.

Ekstra gear på

– Vi satte lige et ekstra gear pÃ¥, og demonstrerede et stærkt forsvar og en uhyggeligt god kontrafase. Tabet af to playmakere gjorde selvfølgelig ondt, men bredden i truppen er sÃ¥ stor, at vi er i stand til at løse et sÃ¥dant problem ved at flytte lidt rundt pÃ¥ brikkerne. Dem, vi satte ind pÃ¥ pladsen i stedet, er alle tungt skydende, sÃ¥ vi mistede ikke en skudtrussel fra pladsen, hvilket naturligvis er frustrerende for modstanderne. Og sÃ¥ blev boldene hele tiden sluppet rigtigt, siger GIF-træner Erik Flak Jørgensen, der er yderst tilfreds med, at hans hold formÃ¥ede at holde Korsholm nede pÃ¥ 15 mÃ¥l i deres egen hule.
GIF-damerne kunne således returnere til Grenaa med to point i bagagen, og med sejren i sæsondebuten hjemme mod AGF in mente var der tale om maksimum 4 point for to kampe. Siden har holdet spillet torsdag aften mod Viborg HK 3 i Grenaa Idrætscenter og søndag eftermiddag mod AIA/Tranbjerg - ligeledes i egen hule. Læs referatet fra Viborg-kampen andetsteds i Grenaa Bladet i denne uge. Kampen mod AIA/Tranbjerg blev desværre afviklet efter redaktionens slutning.

Kilde: Grenaa Bladet