Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: GIF mÃ¥tte nøjes med et point, men kom over nedrykningsstregen

Det lå længe ud til et nyt nederlag, men tre minutter før tid fik Grenaa IF udlignet til 1- 1 efter en hektisk slutspurt i lørdagens hjemmekamp mod B 1913. I bundkampen i Danmarksserien burde GIF dog have sikret sig alle tre points på en god 2. halvleg, hvor fynboerne efter en udvisning kun var 10 mand.

Kristian Gatten Pedersen har været et lyspunkt på GIF's skadesplagede hold de seneste kampe. På fløjen har han lavet flere fikse detaljer, men har ikke været skarp nok i sine scoringsforsøg. Foto: CC Foto ved Carsten Christensen.
Af Mogens Q. Sloth

Det ene point var dog nok til, at GIF kom over nedrykningsstregen. Holdet rykkede fra 14. til 11. pladsen og har lige som tre andre klubber otte points, men en bedre målscore. Kampens to højdepunkter kom i slutningen af begge halvlege.
Fem minutter før pausen fik B 1913-angriberen Steffen Palmø direkte rødt kort, fordi han slyngede armen bagud og ramte Rasmus Wetche i hovedet. Ratmus Wetche havde begået et frispark mod Palmø, der så lavede hævnakten. Dommeren og de fleste tilskuere så ikke bataljen, men det gjorde linievogteren, som straks gjorde dommeren opmærksom på det slag, som nok i sidste ende kom til at koste fynboerne sejren.
Kulminationen på en spændende og intensiv 2. halvleg kom i det 42. minut, da GIF endelig fik lidt medgang. Efter et indlæg fra højre fløj headede Jesper Laursen bolden videre til Rasmus Wetche, der endnu engang kom i fokus og headede bolden videre i nettet.
1-1 med tre minutter tilbage og fire minutters overtid: GIF pressede fortsat på og havde gode chancer mod et B 1913- forsvar, der virkede rystet, men GIF-angriberne manglede den fornødne koldblodighed for at kunne sætte den afgørende scoring ind. I den anden ende havde fynboerne til sidst et frispark på overkanten af overliggeren, men alt i alt kunne de være tilfredse med at tage hjem med et point.
B 1913 chokstartede ved at komme foran i det 5. minut. GIF-målmanden, Jesper Kroer, halvklarede et skud, og bolden sprang lidt heldigt ud til Henrik Vingaard, der let kunne score på riposten.
Det slog GIF lidt ud af stilen, men hjemmeholdet havde i 1. halvleg trods alt gode chancer, og to gange måtte B 1913- forsvarere redde forsøg på målstregen.
Kort før pausen måtte GIF-angriberen Lars Krøyer forlade banen med en forstrækning i baglåret, og han blev erstattet af Jimmi Sørensen.

Tøvende angribere

I 2. halvleg havde GIF spil og chancer nok til at afgøre kampen, men for meget blev spildt på grund af dårlige afleveringer i opspillet, og angriberne virkede for tøvende, når der skulle afsluttes. Det "lugtede" dog længe af en udligning.
Det var først, da den hovedstødsstærke forsvarskæmpe Jesper Laursen blev sat frem i angrebet ca. et kvarter før tid, at GIF for alvor blev farlig på en række indlæg fra kanterne, og Laursen havde som nævnt også en assist til det udlignende mål.
Det blev nogle begivenhedsrige slutminutter, hvor temperamentet kom i kog hos begge holds spillere.
Bortset fra starten virkede GIF-forsvaret solidt, og backen Marc Maze var iøjnefaldende og sikker i alt, hvad han foretog sig. På midtbanen var Christian Fritze som sædvanlig meget arbejdsom med et stort løbepensum, men man så for lidt til hans kreative evner i det fremadrettede spil. Efter en lang skadespause vendte Rasmus Wetche tilbage på midtbanen og scorede et vigtigt mål. Næsten som sædvanlig fik Jimmi Sørensen en advarsel, men ellers gjorde han det flot med flere fikse ting, og han dækker sin bold virkelig godt. Hans værste modstander synes at være hans temperament. 26 minutter ind i 2. halvleg blev Mads Møller erstattet af Jonas Bak, der viste lovende takter i sin anden kamp på førsteholdet. Han debuterede i Horsens.

Op ad bakke

GIF's cheftræner, Brian Engelund, betegnede kampen som en lidt speget affære og var som sædvanlig præcis og ærlig i sin analyse:
"Det satte sig mentalt på spillerne, da vi hurtigt kom bagud. Så var det op ad bakke for os. Vi overholdt ikke de indgåede aftaler, vi spillede ikke som et hold, og B 1913 fik før pausen overladt for meget spil. I 2. halvleg fik vi efter deres udvisning mere rum til vores spil, men vi blev nødt til at vise tålmodighed over for deres kompakte forsvar".
Brian Engelund fortsætter: "Det var lidt svært at komme oven på igen efter fire nederlag i træk, som havde sat sig mentalt hos mange af spillerne, hvoraf syv i lørdags var førsteårsseniorer eller ynglinge".
Godt 200 tilskuere overværede kampen på Grenaa Stadions lækre grønsvær.
Den næste kamp er først lørdag 20. oktober, hvor GIF på udebane møder topholdet Randers Freja.
Efter 10 kampe ligger GIF nr. 11 med otte points og en målscore på 14-19.

Topscorerlisten

GIF's 14 mål i denne sæson er scoret af følgende: Martin Andersen fem, Lars Krøyer, Daniel Galler og Rasmus Wetche alle to og Christian Fritze, Marc Maze og Jesper Laursen alle et.
Lørdagens U 18 kamp mellem ÅHIF/GIF og Vejle Boldklub på Grenaa Stadion endte med en sejr til gæsterne på 2-0, men ÅHIF/GIF ligger fortsat nr. 1 i rækken foran Vejle.

Kilde: Grenaa Bladet