Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold РDanmarksserien herrer: GIF er nu p̴ en nedrykningsplads

11 kontraktspillere fra Horsens - mange med stor Superligaerfaring - mod 11 amatører fra Grenaa IF. Sådan var situationen lørdag eftermiddag på Horsens Stadion, og resultatet blev, som man kunne forvente. 3-0 efter samme cifre ved pausen.

Af Mogens Q. Sloth

Men trods afbud fra fem stamspillere gjorde GIF i 2. halvleg en så god figur med bl.a. to forsøg på træværket, at holdet havde fortjent et eller to mål.
Resultatet betyder, at GIF nu er på en nedrykningsplads efter fire nederlag i træk.
- Vi blev straffet hårdt og brutalt for de fejl, vi lavede i 1. halvleg, men i 2. halvleg var vi rigtig godt med og viste med godt spil, at vi fortsat kan være med på Danmarksserieniveau, sagde GIF-træner Brian Engelund efter kampen.

Samme spiller lavede alle tre mål

Horsens var spilstyrende i 1. halvleg, hvor GIF-mandskabet havde svært ved at følge med og stod dårligt på den regnvåde bane. Hjemmeholdets tre mål faldt i det 11., 19. og 30. minut og blev alle scoret af Casper Johansen, som dermed lavede hattrick. De to første mål var efter 1-2-spil med Babatunde, og ved 3-0- målet sparkede Casper Johansen bolden over Jesper Kroer, der var kommet for langt ud. Horsens' bagkæde med bl.a. Steffen Algreen holdt GIF fra store chancer bortset fra det 25. minut, hvor Lars Krøyer nær havde nået et godt indlæg fra den velspillende højre fløj, Christian Gatten Pedersen. På Horsens' midtbane regerede den kendte Superligaspiller, Allan Søgaard, der fordelte boldene godt til de hurtige frontangribere.

Forvandlet GIF-hold

Til 2. halvleg lavede GIF om på opstillingen til en mere offensiv formation, og målsætningen var at vinde de sidste 45 minutter. I modsætning til 1. halvleg lykkedes det GIF at fastholde bolden i lange perioder, og efter gode indlæg fra kanterne blev det også til flere gode chancer, som med bare lidt held havde resulteret i mål. Både Jimmi Sørensen og Christian Fritze havde skud på overliggeren. Horsens havde taget Allan Søgaard ud i pausen, og det kunne mærkes på deres midtbane.
GIF dominerede de første 35 minutter i 2. halvleg, hvorefter det begyndte at knibe med kræfterne på den dyngvåde bane.
Til kampen mod "den gule fare" havde GIF afbud fra fem markante spillere, der alle er skadet: Simon Sørensen, Daniel Galler, Frank Winding, Rasmus Wetche og Morten Søgaard.
GIF ligger nu på 14. pladsen med syv points. På lørdag eftermiddag spiller GIF på hjemmebane mod B 1913 fra Odense, som er et nyt bekendtskab. Fynboerne ligger nr. 10 med ni points, og det er en kamp, GIF skal vinde i bestræbelserne for at komme væk fra nedrykningsfaren.

Otterup beklager

I sidste uge beskrev vi, hvordan Grenaa IF's træner var blevet provokeret i udekampen mod Otterup i forbindelse med en Otterup-scoring. Det var ikke, som vi skrev, cheftræner Brian Engelund, men assistenttræner Hans Jensen, som følte sig stærkt provokeret. Hans Jensen blev så sur over provokationen, at han skrev om episoden på GIF's hjemmeside, hvorfra vi viderebragte nyheden.
Nu er man i Otterup blevet opmærksom på, at Otterup-lederens opførsel var urimelig over for Hans Jensen. På GIF's hjemmeside skriver Poul Erik Nielsen fra GIF-Fodbold:
- Jeg kan meddele, at der er kommet en mail fra Otterup, hvor man beklager det skete i forbindelse med kampen mod Grenaa. Fint af Otterup, og så er den "pot" vist ude.

Kilde: Grenaa Bladet