Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: Tredie nederlag i træk til GIF Fodbold

Efter det tredie nederlag i træk er Grenaa IF nu tæt på en nedrykningsplads i Danmarksserien i fodbold. På Grenaa Stadion tabte hjemmeholdet lørdag eftermiddag skuffende 1-2 til et af bundholdene, Haderslev, efter 1-1 ved pausen. Som i den seneste hjemmekamp mod Vejle kunne GIF have fortjent det ene point, men marginalerne er for tiden ikke på GIF's side.

Martin Andersen scorede et enkelt mål, da GIF og Haderslev tørnede sammen på Grenaa Stadion i lørdags. Men det rakte ikke til point, idet sønderjyderne nettede to gange. Foto: CC Foto
Af Mogens Q. Sloth
Som GIF's assistenttræner, Hans Jensen, sagde efter kampen:
– Efter tre knebne nederlag har vi haft følelsen af, at vi ikke har været langt fra at opnÃ¥ point. Det er alle kampe, som i det forrygende forÃ¥r sikkert var gÃ¥et vores vej... Men vi - spillere, trænere og ledere - er i besiddelse af en intakt optimisme, som sammen med den rette indstilling, disciplin og hÃ¥rdt arbejde nok skal bringe os frem mod nye og mere positive resultater.

På Grenaa Stadions lækre græstæppe viste sønderjyderne sig at være et teknisk velfunderet hold, men deres forsvar var absolut til at tale med - især i kampens start, og med et mere velorganiseret angrebsspil havde GIF scoret et par mål mere. Men GIF mangler som helhed et par kreative midtbanespillere, der kan tage et par driblinger og lave nogle chanceskabende afleveringer til frontløberne. Fighten og indstillingen er i orden, men det kniber gevaldigt med at fastholde spillet i egne rækker og komme frem til chancer. Vundne nærkampe er ikke så meget værd, hvis den næste aflevering er uden adresse. Eksempelvis får stortalentet på venstre fløj, Daniel Galler, alt for lidt at arbejde med. Han måtte i øvrigt forlade banen 20 minutter før tid med en skade.
Det kunne mærkes, at der til kampen mod Haderslev atter var afbud fra midtbanegeneralen Rasmus Wetche (knæskadet) samt fra Morten Søgaard (skadet) og Jimmi Sørensen (karantæne).

Gæsterne chokstartede med et mål i det 3. minut, da GIF's forsvar tog sig en ordentlig blunder og blev udspillet. 0-1 ved Ole Dau. Allerede minuttet efter udlignede GIF ved Martin Andersen, der efter oplæg fra Lars Krøyer fra en ret spids vinkel i højre side bankede bolden i nettet med et velplaceret skud. En målrig affære tegnede det til, og i den følgende periode burde hjemmeholdet have bragt sig foran, men ellers fik de ca. 200 tilskuere resten af kampen ikke ret meget mere at glæde sig over. I 1. halvleg var GIF's Christian Pedersen et lyspunkt med bl.a. et farligt gennembrud, der kunne have fortjent bedre. Lige som i 1. halvleg scorede Haderslev også i det 3. minut af 2. halvleg. GIF-målmand Jesper Kroer fejlvurderede en høj bold, som han ikke fik fat i og tabte for fødderne af Ole Dau, som scorede sit andet mål og det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet. Synd for en ellers velspillende Jesper Kroer, at hans eneste fejl i kampen skulle koste sejren. Bagud 1-2 skulle man tro, at GIF nu ville satse mere offensivt på hjemmebane. Men nej - alt for få deltog i angrebsspillet, idet den defensive midtbane blev stående tilbage. Haderslev var tæt på 3-1, da GIF's Simon Sørensen kom til at sparke et indlæg på underkanten af overliggeren.

Først i de sidste 10-15 minutter kom satsningen fra hjemmeholdet. Simon Sørensen, der i midterforsvaret afløste Jesper Laursen, der ikke kunne få fri fra militærtjeneste i Holstebro, blev sat frem i angrebet. Mange lange bolde blev øst frem, men det hele var for tilfældigt. Haderslev følte sig dog trængt, og målmand Per Boysen fik en advarsel for at trække tiden ud ved målspark, men sønderjyderne kunne køre hjem med alle tre points. På deres hold var Dennis Friis, der i foråret spillede for GIF. Efter syv points i otte kampe ser det sløjt ud for GIF i bundregionen som nr. 12 af 16 hold, men der er 22 kampe tilbage, og et GIF-hold ved fuld styrke vil efter vor opfattelse kunne få de fornødne points for at klare frisag for den nedrykningsfare, der p. t. truer i horisonten.
På lørdag spiller GIF ude mod Horsens' Superliga-reserver, der ligger nr. tre.

Kilde: Grenaa Bladet