Tak til
 


  
05/05 2023

Vi skal turde tale højt om de ting, der kan gøres bedre i folkeskolen

Morten Henriksen fra SF i Syddjurs opfordrer her til at man åbent kan drøfte ting der kan gøres bedre i folkeskolen. Han roser de ting der allerede fungerer fint og fortæller hvad SF i Syddjurs mener kan gøres bedre til gavn for alle elever.


Morten Siig Henriksen.
Lad mig for det første slå en ting fast. I Danmark har vi en god folkeskole. Den får hele tiden tæsk for at være det ene og det andet. Disse slag, kan man sagtens tænke, kommer fra nogen, der har en interesse i at køre den diskurs. Det synes jeg dog ikke, at vi kan være bekendt. Folkeskolen er et fantastisk sted for, at børn kan møde hinanden på tværs og se med nysgerrighed på verden. Men der er stadig mange ting, vi kunne gøre bedre i Syddjurs.
Den så omtalte folkeskolereform har mange gode elementer i sig, og det er vigtigt, at der fortsat bliver vist tillid til disse. Men alligevel skal man stadig tale højt om de ting, der ikke fungerer. Hvilket der heldigvis også er mange lærere og pædagoger, der gør. Hvad vi ikke skal gøre er at vente på, at de fikser det hele for os på Christiansborg. Selvom jeg er positivt anlagt, har jeg store tvivl til, at det skulle ske lige foreløbigt.
Hvad vi til gengæld kan gøre er at skabe gode vilkår for skolerne sådan, at alle elever har en glæde ved at tage i skole. Her er der en masse at gøre kommunalt. For det første bør vi gå væk fra tanken om, at målstyret læring ovenfra bidrager med noget positivt. Vi skal stole på, at lærerne ved bedst og kan se, hvad den enkelte har brug for. Og her tænker jeg ikke på en aflæsning af en nationaltest, men på det møde der sker imellem læreren og eleven. Lærerne ved som regel bedst på dette område.
Men her stopper vi ikke i SF. Vi vil have klasseloft på 24 elever i klasserne, fordi der skal være plads til, at alle elever får den nødvendige hjælp. Derudover skal vi have forkortet skoledagen, da alt for mange ikke får noget ud af at sidde og falde hen langt ud på eftermiddagen. Der skal også være tid til, at man kan have interesser f.eks. i en idrætsforening eller som frivillig. Det er ting, man ikke kan lære i skolen. De sparede penge på skoledagen, skal i stedet bruges på en ekstra lærer i klasselokalet.
Disse ting vil vi i SF, og vi behøver ikke at vente på, at Christiansborg gør det for os. Vi synes nemlig, at folkeskolen er værd at investere i.

Kilde: Morten Henriksen, SF Syddjurs.

Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam