Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Der er fattigdom i Danmark

Jonas Dahl, politisk ordfører for SF i Folketinget og trafik- samt forsvarsordfører, glæder sig hér over de muligheder for at imødekomme behov hos klemte børn, som definitionen af en dansk fattigdomsgrænse nu muliggør.


Jonas Dahl.
Stine pÃ¥ 14 Ã¥r vil ikke med til hendes venindes fødselsdag for hjemme hos Stine har de, ikke har rÃ¥d til at købe en gave – og det er ikke særlig sjovt, at møde op uden en gave.

Fattigdom i Danmark er mere udbredt, end de fleste tror. Derfor er det godt, at regeringen nu har fået indført en officiel fattigdomsgrænse, så vi kan få sat nogle reelle tal på problemet, og få bedre redskaber til at hjælpe mennesker som Stine og hendes familie.

De seneste tal viser, at der ca. er 47.200 fattige i Danmark – 12.000 af dem er børn. Det er alt, alt for mange.

Fattigdom rammer børnene hårdt. De har ikke mulighed for, at gå til de samme fritidsaktiviteter som deres jævnaldrene, de kan ikke komme med på lejrture eller fødselsdage. Fattige børn risikeret at blive sat uden for fællesskabet og måske drillet i skolen, og ofte kan opvæksten være starten på en ond spiral.

Særligt Liberal Alliance har været ude og kritisere regeringens nye fattigdomsgrænse, idet de ikke mener, at der er nogle fattige i Danmark.

Det er synd og skam, at folketingspolitikere i nutidens Danmark kan være så kyniske i sine udtalelser. Det kan nemlig godt være, at vi i Danmark ikke er fattige i sammenligning med f.eks. de afrikanske lande, men det er uholdbart at sammenligne på tværs af landegrænser.

De afsavn og udfordringer vi står med i Danmark, er mindst lige så problematiske. Vi vil ikke have, at nogle danskere lider nød, eller nogle danske børn ikke får samme chance i livet som andre børn.

Jeg vil opfordre Liberal Alliance til at tage ud i landet og opleve hverdagen hos en familie, der kun tjener en sjettedel af en folketingspolitikers løn. Derefter vil jeg gerne høre dem sige, at fattigdomsgrænsen er en dårlig ide.

Et er sikkert. Jeg er stolt over regeringens initiativ, og jeg håber vi med nye redskaber, kan hjælpe nogle af de familier og børn der har mest brug for det.

Med venlig hilsen
Jonas Dahl
Politisk ordfører for SF i Folketinget og trafik- samt forsvarsordfører.

Kilde: Jonas Dahl, politisk ordfører for SF i Folketinget og trafik- samt forsvarsordfører.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam