Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Akutlægebil - nu må Syddjurs ændre strategi

S-kommunalbestyrelses-medlem i Norddjurs Niels Basballe, mener at placering af akutlæge-ambulancen i Kolind i stedet for i Grenaa vil forringe Djurslands beredskab.


Niels Basballe.
"Efter at et enigt regionsråd, på nær Jørgen Winther, V, fastholdt den nuværende struktur for det præhospitale beredskab på Djursland, må Syddjurs ændre deres strategi i forhold til at ændre akutlægebilens placering på Djursland.

Man forbedrer ikke beredskabet på Djursland ved at flytte lægebilen væk fra Grenå, tværtimod bliver det forringet. Det er jo også det et næsten enigt regionsråd konkluderer.

Den nuværende struktur med udrykningslægen pÃ¥ Mols og Helgenæs, med assistancerne fra Ã…rhus og Randers lægebiler, samt senest lægehelikopteren, og akutlægebilen Djursland´s nuværende placering, er Djursland dækket effektivt ind.

Den væsentligste begrundelse fra Syddjurs for at flytte lægebilen til Kolind er responstiden til Ebeltoft. Denne ændres max. få minutter ved sådan en flytning.

Derfor giver det ingen mening at flytte lægebilen hertil.

Hvis beredskabet ønskes forbedret, må man gå i mere seriøse forhandlinger, således at man får afdækket de muligheder der er tilgængelige.

Hvis f.eks. en videreuddannelse af ambulancereddere til paramedicinere er en mulighed, er jeg sikker på der vil være fuld opbakning fra alle hold til en implementering af disse.

Eller skulle det mest optimale være muligt med en ekstra akutlægebil på Djursland,er der selvfølgelig fuld opbakning herfra.

Derimod mener jeg ikke ideen om at "kører hinanden i møde", er nogen god idé.

Det er meget vigtigt at en patient bliver behandlet og stabiliseret på stedet, hvorefter en transport kan foregå under kyndig overvågning af en læge, under hele transporten.

Ellers er risikoen for dødsfald under transporten for stor."

Kilde: Niels Basballe, S-medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs, i Syddjurs Lokalavis, torsdag d. 31/5.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam