Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Underbetalte ukrainske chauffører er ikke vejen frem

Leif Lahn Jensen, MF for Djursland og arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne,




Leif Lahn Jensen.
"I mandags mødte jeg en lastbilschauffør fra Ukraine på en motorvejsresteplads nord for Hobro. Hans fortælling gjorde et stort indtryk på mig. Han var på vej til Nordjylland for at hente en tom trailer. I hans aftale med vognmanden står der, at han ikke får løn for kørsel med en tom trailer, men kun en med fuld last. Derfor skal ukraineren selv betale de 2-3 dage, det tager at køre fra Ukraine til Danmark, og samtidig ikke få løn. I forvejen får han kun 3.500 kroner om måneden.

Historien om den ukrainske chauffør er desværre ikke en enlig svale. Udenlandske virksomheder slår sig ned i Danmark og henter udenlandske arbejdere uden at overholde reglerne. Det skaber en unfair konkurrence og stjæler danske arbejdspladser. Her på Djursland har vi mange lastvognsfirmaer, der bliver presset på konkurrenceevnen og som i sidste ende kan være nødsaget til at fyre danske medarbejdere. Det er en kedelig uvikling, som Socialdemokraterne vil stå i spidsen for at vende.

Derfor har regeringen i samarbejde med Enhedslisten afsat 65 millioner kr. til mere kontrol. Politi, SKAT og Arbejdstilsynet har allerede gennemført aktioner, stoppet uacceptable forhold og lavet virksomhedseftersyn. Men det er ikke nok. Højere bøder til virksomheder, som benytter underbetalt udenlandsk arbejdskraft, skal være med til at sikre, at lastbilchauffører, som ukraineren jeg talte med, bliver stoppet. Vi skal hele tiden arbejde for et arbejdsmarked med ordentlige lønninger, godt arbejdsmiljø og fair konkurrenceforhold. Derfor skal der sættes en stopper for social dumping nu. Vi skal passe på vores arbejdspladser, vi har brug for dem."

Kilde: Leif Lahn Jensen, MF og S-arbejdsmarkedsordfører, i Lokalavisen Grenaa lørdag d. 26/5.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam