Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Auning-Allingåbro er det oplagte vækstområde i Norddjurs

Carl Henrik Christensen fra Allingåbro slår hér tonen an til et samarbejde mellem Allingåbro og Auning om at gøre det vestlige Norddjurs til fremtidens vækstområde i Norddjurs, - hvis man skal kunne klare sig mod Grenaa-området i kampen om kommunens midler.


Carl Henrik Christensen hudfletter hér politikerpanelet under stormødet om Allingåbro Skole midt i april.
"Med Gl. Estrup slot i forhaven og en af Djurslands bedre golfbaner i baghaven ligger byen Allingåbro.

En udtjent stationsby, der stadig bærer præg af den svundne tid. Den gamle station huser i dag turistkontor, postbutik, skinnecykel- og kano-udlejning. Pakhuset er et kultursted og museum og værksted for gamle veterankøretøjer.

Det gamle hotel er i en blomstrende udvikling sammen med byens øvrige handlende og erhvervsdrivende. Byen har gode indkøbsmuligheder og håndværkertilbud.

Et mangfoldigt foreningsliv tilbydes, og sammen med den unikke Alling Å, der snor sig under jernbanebroen og med den smukke natur omkring Grund Fjord fremstår Allingåbro som et godt bosætningsområde.

Der er gode velfungerende pasnings- og undervisningstilbud på Allingåbro skolen til og med 6 klasse. De ældste klasser skal på vores gode nabobys skole i Auning. Der stræbes efter at få en AA overbygning Vest som er et skolesamarbejde mellem Auning og Allingåbro.

Mellem Allingåbro og Auning er en sikker cykelgangsti anlagt på den gamle jernbane mellem byerne.

En køretid i bil på 40 minutter og Skejby er i sigte. En køretid der reduceres væsentligt med det nye motorvejs hængsel ude ved Sønder Borup.

Med den rette kommunale indstilling er der muligheden for at tiltrække ressourcestærke borgere til Allingåbro, så vi sammen får en by, hvor der er plads til både ydere og nydere. De svagere i samfundet skal blandes med de bedre stillede, på den måde får vi alle en sjovere hverdag i gensidig respekt for hinanden.

Så hvis der skal skabes vækst i Norddjurs kommune, er det Auning- og Allingåbro-området der skal satses på. Det er helt utænkeligt, at folk der arbejder i Skejby eller Randers vil bosætte sig i Grenå af lyst.

Så vend den kommunale vækstidé væk fra kysten og ind mod Vestlandet, hvor den mulige befolkningstilvækst er."

Kilde: i Lokalavisen Norddjurs lørdag d. 26/5.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam