Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Al den snak om helligdage

Formanden for 3F Djursland, Lydia Callesen, kommenterer hér hvad der bør fokuseres på under trepartsforhandlingerne.




Lydia Callesen.
"I skrivende stund sidder vi tålmodig og venter på trepartsforhandlingerne, eller tålmodige er nok så meget sagt. Vi vil have handling nu.

3F Djursland stiller store spørgsmålstegn ved, at man bliver ved med at snakke om afskaffelse af helligdage. Vi kan ikke se, at det skal give det forventede spark til dansk økonomi.

Hvorfor er det endnu engang lønmodtagerne der skal betale? Nej, der skal lyde en klar opfordring til regeringen – lad os beholde vores helligdage!

Som situationen ser ud nu, så er der mange arbejdsløse. Arbejdsløse som gerne vil have et arbejde, og som gerne stiller sig til rådighed for en uddannelse. Lad os hjælpe dem i stedet for at snakke afskaffelse af helligdage.

Der skal skabes noget efterspørgelse efter arbejdskraft. Og hvordan få vi det? Man kan starte med at stoppe for løndumping. Det er helt urimeligt at vi har arbejdskraft her i Danmark der ikke får overenskomstmæssig løn og arbejdsvilkår. Vi har intet imod at man henter arbejdskraft fra andre lande, men vi er imod at de ikke får en ordentlig løn og dermed forringer konkurrenceevne imellem arbejdsgivere.

Endnu en opfordring til regeringen – gør noget ved løndumping.

Vi har i dag et aftalesystem mellem arbejdsgivere og lønmodtagere der er unik. Et aftalesystem hvor vi i fællesskab bliver enige om løn og arbejdsvilkår for lønmodtagere i Danmark. Det skal vi værne om."

Kilde: Lydia Callesen, Formand 3F Djursland, i Lokalavisen Grenaa, onsdag d. 23/5.

/Bjarke.


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam