Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Hessel Gods Fodboldkostskole kan fejre sit 10 års jubilæum!

For præcis 10 år siden startede et helt nyt skole-initiativ i Grenaa. Idéen blev fostret lokalt af forstanderen for Grenaa Tekniske Skole, Palle E. Rasmussen, der var begyndt at tænke i alternative baner for at skaffe et fornuftigt og bæredygtigt elev-grundlag til én af Danmarks mindste tekniske skoler. Iniativet var enestående i dansk skole-historie, og i denne uge kan det fejre 10 års jubilæum. Navnet på skolen er naturligvis: Hessel Gods Fodboldkostskole.



Forstander Finn Trikker og sportschef Kent Nielsen kalder sammen med bestyrelse og elever til 10 års jubilæums-reception på Hessel Gods Fodboldkostskole på fredag den 20. august.
Den første forstander hed Kim Poulsen, som på daværende tidspunkt var træner for himmelstormerne fra Århus Fremad, der nåede helt op i Superligaen inden det begyndte at gå mere baglæns end fremad. Den tidligere AGF-bomber Lars Lundkvist, som stadig er træner på Hessel og derfor også kan fejre 10 års jubilæum, var også med i den allerførste træner-stab, og ligeså kan Brøndby IF fejre 10 års jubilæum som samarbejdspartner i projektet. Brøndby IF’s direktør, Per Bjerregaard, er således fortsat med i bestyrelsen bag Hessel Gods Fodboldkostskole. Idéen med skolen var som allerede nævnt helt ny her i Danmark. Konceptet gik - og går - i al sin enkelthed ud på, at man som ganske ungt menneske kan få et års ophold på Hessel Gods - formedelst et beløb på henved 50.000 kroner - og derved kombinere det at tage en 9.-10. klasse på Grenaa Tekniske Skole med en masse fodbold, hvor træningen typisk foreståes af tidligere professionelle fodboldspillere som Flemming Povlsen, Kent Nielsen og som nævnt Lars Lundkvist. Det vil sige prøve om fodbold-drømmene kan bære via en seriøs og disciplineret tilværelse og træning omkring et helt års ophold på Hessel Gods ved Grenaa - samtidig med, at man SKAL passe sin skole, idet eleverne som udgangspunkt får at vide, at der næppe bliver plads til dem alle sammen på Brøndby’s hold!!
Med andre ord et fokus på det hele menneske, hvor det uddannelsesmæssige fra skolens side vægtes ligeså højt som det fodboldmæssige. Den målsætning arbejder man fortsat ud fra på Hessel Gods Fodboldkostskole, hvor forstanderen gennem de seneste 6 år hedder Finn Trikker, som selv er tidligere, dansk topspiller fra Aab. Han afløste den lokale mand, Kurt Rasmussen, på posten, og er faldet ekstremt godt til i sit nye job, hvor hans og konens bopæl også forefindes på Hessel Gods Fodboldkostskole.

Et stort aktiv for området
Skolen beskæftiger i dag fem personer på fuld tid, men råder desuden over 11 personer, som ikke er fuldtidsbeskæftigede på stedet. Læg dertil afledt beskæftigelse i byen i form af lærer-kræfter på Djurslands Erhvervsskoler (teknisk skole og handelsskole), levering af sportsudstyr fra lokale sportsforretninger, madleverancer fra Restaurant Filip plus den handel de unge lægger i byens forskellige butikker. Måske ikke mindst hos Spar-købmanden på Trekanten, der jo ligger tæt ved Hessel Gods. Det er ikke småting, der bliver brugt her på Oddset-kuponer og chips, slik og sodavand!!
– Og så får Grenaa noget goodwill udefra, idet de unge og deres forældre jo kommer fra hele landet. De får hver især et indtryk af egnen, som jeg er overbevist om sætter sine positive spor for byen som helhed rundt omkring i landet. Det er på den led dejligt at kunne bidrage med noget positivt til en egn, som jo ellers på andre fronter er lidt trængt for tiden, siger Finn Trikker.

GIF lever højt på eleverne fra Hessel Gods
Også sportsligt drypper det på degnen, idet det regner på præsten. Således har Hessel Gods Fodboldkostskole i øjeblikket 7 tidligere eller nuværende elever på GIF Fodbolds nyoprykkede Danmarksserie-hold, der debuterede i rækken i lørdags på Grenaa Stadion mod Thisted. På et tidspunkt var man oppe på hele 9 stk. Hessel-spillere, men Adam Geertsen smuttede på et tidspunkt til København, mens Frederik Thøgersen er flyttet til Århus, hvor han vil studere og prøve sig selv af i Brabrand IF (hvor Lars Lundkvist i øvrigt er træner).
– Det er da med til at profilere Grenaa, og placere byen på landkortet rent sportsligt. Det er der slet ingen tvivl om. Og vi har da her på Hessel vores andel i den sportslige fremgang, som GIF har oplevet gennem de seneste år, omend vi lige skal huske at nævne, at der står nogle rigtig dygtige GIF-trænere som Per Agerskov og Steen Gammelgaard bag de flotte resultater.
Det, at GIF’s bedste ynglingehold nu spiller i Ynglinge 2. division, er man også nødt til at skele lidt til Hessel for at finde baggrunden for. Alle eleverne på Hessels college-afdeling - der tæller 17 unge mænd, der går på en 3-årig linie, som inkluderer en HTX på teknisk skole eller en HH på handelsskolen) får således at vide, at de SKAL spille ynglinge-fodbold i GIF.
– De skal være en flok glade drenge, der ikke rejser land og rige rundt for at spille klubfodbold. De skal tage deres uddannelse her i byen og spille fodbold på et fornuftigt niveau her i byen - helt ustresset - og det gør de så, siger Finn Trikker.
Og det er måske lige værd at nævne, at AGF’s Ynglingeliga-hold - det vil sige et hold fra landets absolut bedste og landsdækkende ynglingerække - har fået klaps af Hessels bedste hold!!
Hessels college-overbygning blev etableret for fem år siden, og den kører også upåklageligt med maksimal udnyttelse af pladserne.

125 ansøgninger hvert eneste år
Og man mangler heller ikke kandidater til det 1-årige ophold på skolen. Skolen får henved 125 ansøgninger om året, men har altså kun plads til 50 på en årgang. Disse 50 findes i forbindelse med et optagelsesstævne, hvor der tages lige dele hensyn til de fodboldmæssige som de menneskelige færdigheder hos de unge.
– Det nytter jo ikke noget, at vi henter 25 ballademagere til Grenaa og 25, der godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Hovedet skal være skruet nogenlunde rigtigt på for at det kan fungere. Et af de første år jeg var her som forstander sendte jeg 9 gutter hjem, fordi de ikke kunne finde ud af at indordne sig under vores regler. Og det er ingen hemmelighed, at vi lægger stor vægt på gammeldags dyder som det at møde til tiden, rydde op efter sig selv, overholde aftaler og så videre. Bryder man disse grundregler, har det altså en konsekvens i form af en straf. Det kan være løb, armbøjninger eller en ekstra køkkentjans. De unge mænd får sig således noget af et kulturchok, men det er vigtigt, at de bliver disciplinerede og målrettede. Ikke mindst hvis de gerne vil drive det noget i fodbold. Så er det et absolut must, at man er 100% fokuseret. Så vi er hårde, men retfærdige, siger FinnTrikker.

Slipper ikke de gamle elever
Og skolen slipper ikke deres elever, selv om de forlader stedet.
– Det er selvfølgelig noget de skal gøre sig fortjent til, men vi hjælper dem i vid udstrækning, hvis de skal forhandle kontrakt, foretage klubskifter eller lignende. På den led har vi blandt andre stadig kontakt med Leon Andreasen, der ankom til skolen som Junior B-spiller. Nu er han fast mand på AGF’s Superliga-hold og ét af dansk fodbolds allerstørste talenter. Det er vi da lidt stolte af at have en andel i, slutter Finn Trikker.
En anden kendt spiller fra Hessel er den nu tidligere Brøndby-spiller Peter Foldgast, der nu slår sine folder i tysk fodbold.
I anledning af jubilæet er der reception på Hessel Gods Fodboldkostskole på fredag den 20. august fra kl. 13-17.

Kilde: Grenaa Bladet

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam