Også Dansk Folkepartis Knud Andersen har en kommentar til kritikken af den manglende børnepasning i Gjerrild, og ikke overraskende er han enig med kritikerne. Han skriver følgende:
”Svar på læserbrev af 29. juli 2003 skrevet af Anette Birch Kristensen og Tina B. Brauner: ”Ingen dagplejere i Gjerrild”:
Tak for et aktuelt indlæg om et kontroversielt emne. I har ret i, at kommunalbestyrelsen vedtog - dog ikke eenstemmigt og ikke uden protester - at omlægge børnehaverne i Bønnerup, Gjerrild og Fjellerup til integrerede institutioner, med medfølgende afskedigelse af dagplejerne. Det blev fra min side pointeret, at begrundelsen for omlægningen, der skulle være en besparelse, ikke holdt. Besparelsen ved at nedlægge dagplejen skulle være omkring 100.000 kr. Ombygning af børnehaverne for at kunne klare den opgave: omkring 1,5 mill. kr. Der er ikke fra udvalgsformanden (eller udvalget) fremkommet nogen forklaring på, hvordan der opnås en økonomisk gevinst ved den omrokering, eller hvor pengene skal komme fra. Arbejdes der hen imod tre insititutioner: Glesborg, Fjellerup og Voldby? Med medfølgende lukning af de andre børnehaver og afskedigelser på dagplejeområdet begrundet i økonomiske hensyn? Det er næppe borgernes ide, da det ikke tilgodeser forældrenes ønsker om en kombination af dagpleje/børnehave i nærområdet. Er der måske en skjult dagsorden? Der er fra kommunens side udfærdiget en tommetyk undersøgelse angående borgernes syn på dagplejen. Den har krævet mange ressourcer at fremstille, var positiv for bevarelse af dagplejen med 91% og blev (efter min mening) ikke taget til efterretning. Den undersøgelse - med efterfølgende ”seminarer” - er ikke et enestående tilfælde.
Der er flere lignende, og fælles for dem er, at der bliver hældt en masse vand ud af ørerne og ellers ikke fører til noget, det er værd at skrive hjem om. Selvfølgelig skal der ses på økonomien, men det kunne jo være, der kunne findes en brugervenlig løsning, f.eks. gennem en dialog med borgerne. En god, fornuftig og bæredygtig ide opstår jo ikke nødvendigvis på rådhuset. Skal systemet omkring dagpleje/børnehaver fungere optimalt, kræver det enighed og nytænkning omkring mål og midler. Kan vi ikke finde fælles fodslag, får vi trukket nogle løsninger ned over hovedet, vi ikke ønsker.
Angående jeres henvendelse til forvaltning og politikere samt kvaliteten af svarene er der andre grupper og enkeltpersoner, der har gjort den samme erfaring. Det, I må prøve på, er (gennem samarbejde) at få koordineret indsatsen, så I får større gennemslagskraft. Det er ikke kun Gjerrild, der har et problem. Politikere og forvaltning er til rådighed. Vi skal gøre en målrettet indsats og komme med et fornuftigt begrundet svar på stillede spørgsmål. Det er vores pligt at lytte, svare og handle. Det er vores eneste eksistensberettigelse i den sammenhæng. I skal ikke finde jer i at blive dårligt eller utilfredsstillende behandlet.
Når I drager sammenligning med den private sektor, så læg mærke til, at ingen er draget til ansvar her eller har indrømmet en ansvar i forbindelse med, at kommunen er sat under administration. I en privat virksomhed vil man forsøge at finde årsag og løsning. Her prøver man at skyde skylden over på andre og gennem tavshed unddrage sig ansvaret. Det er alle andres skyld, udefra kommende krav, borgernes krav, skattestop, regeringen, etc. Listen er lang, undskyldningerne legio og manglende selvkritik udpræget.
Få nogle bindende udtalelser fra de politikere, I har stemt på, eller det parti, I er medlemmer af, og lad os få gang i debatten nu - ikke om et halvt år. Så er toget nemlig kørt.”
Skrevet af Dansk Folkepartis medlem af kommunalbestyrelsen, Knud Andersen fra Bønnerup, i Grenå Bladet d. 6. august
Kilde:
Rex