Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Mange til åbent sygehus i Grenaa

Grenå Bladet:
Af. S. E. Christiansen
Over 500 mennesker havde taget mod indbydelsen til at se resterne af Grenaa Centralsygehus, nu kaldet Grenaa Sygehus, lørdag i forrige weekend.



Besøgende blev ledet rundt i de forblivende afdelinger via røde pile, og alle steder blev der givet en fyldig orientering, og besvaret spørgsmål.
Medicinsk ambulatorium befinder sig på 2. sal, medens sengeafdelingen indtil videre befinder sig på 1. sal sammen med dagkirurgisk klinik. I stueetagen findes fysio- og ergoterapien, laboratorium og blodbanken. I kælderen findes skadestuen, røntgenafdelingen og jordemoderkonsultationen.
Alle placeringer er midlertidige, idet amtsrådet har bevilget 12 millioner kroner til ombygninger og omplaceringer, så det kommende sygehus virker mere hensigtsmæssigt i forhold til de enkelte afsnit.
Personalets arbejdsforhold bliver bedre når ombygningen er færdig til næste år. Specielt er der meget trangt i blodbanken, så her ser man frem til bedre forhold for donorer og personale.
Det har tidligere været omtalt, at skadestuen er døgnåbent, medens øvrige afdelinger tænkes betjent i dagtimerne - det være sig med det faste personale, der bliver på 70 medarbejdere, foruden tilrejsende læger og specialister fra Randers Centralsygehus. Der er således tale om en kraftig personalereduktion, idet der tidligere var ansat 430 personer på sygehuset.
En afdeling for smertelindring på Grenaa Sygehus bliver betjent af 3 sygeplejersker, der er specialuddannet til hjælp overfor f.eks. døende kræftpatienter, der typisk har mange smerter i den sidste tid af livsforløbet. Patienterne kan komme på en sygehus-afdeling, men kan også blive besøgt af personalet i eget hjem.
Afdelingen med fysio- og ergoterapien foretager bl.a. genoptræning af patienter med knoglebrud, efter at disse mennesker har fået gips og bandager fjernet. Genoptræninger er dog midlertidigt for amtets regning, hvorefter det er den kommunale genoptræning, som tager over, så patienterne, og herunder især ældre borgere, kan klare hverdagen i eget hjem.
Man kunne også få målt sin hjertefunktion og checket sin vægt på åbent hus-dagen.
Folk stod i lange køer for at få målt, om de havde den rigtige hjerterytme, og flere fik konstateret om vægten den nu var rigtig i forhold til højde og alder. Diætisten gav gode råd og vejledning til alle, der turde prøve, og i nogle tilfælde til moro for andre. I det hele taget var personalet flot gearet til at tale med folk, og give oplysninger om de mange tilbud til syge, som Grenaa Sygehus dog har bevaret.
Den bemandede lægeambulance var opstillet ved indgangen til skadestuen, og mange fik en vejledning i brugen af ambulancen.
Hvad sker der når jeg ringer 112? spurgte en gæst. Svaret lød som følger:
»Ved enhver ulykke bør man kalde 112, hvorefter en politimand efter samtale med anmelderen kalder en ambulance, der ledsages af lægeambulancen tilligemed en politibil. Det er meget vigtigt, at den der anmelder en ulykke, hvad enten det er i trafikken, på arbejdet eller i hjemmet, bliver ved telefonen, så der kan gives fyldige oplysninger om den tilskadekomne, og hvor han befinder sig.«
Lægeambulancen er tæt pakket med lægeudstyr, og som sådan ikke indrettet til sygetransport.
Mange borgere gik lettede hjem efter dagens informationer om Grenaa Sygehus, selv om mange mente, at det havde nu været bedre, om vi havde beholdt vores gamle centralsygehus.

Kilde:

unavngivet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam