Rosenholmportalen.dk

Tak til
 






  
05/05 2023

Danmark skal have verdens bedste folkeskole!

Af Anne-Mette Winther Christiansen, MF for Venstre
Regeringens strategi vedrørende folkeskolen er udarbejdet på baggrund af Globaliseringsrådets arbejde, og netop præsenteret.
Danmark skal have verdens bedste folkeskole. En skole, hvor alle børn bliver fagligt dygtige, har det godt og bliver rustet til at begå sig i Danmark og i verden.


For at nå målet er der brug for en grundlæggende reform af folkeskolen. I dag er der en række uløste problemer i folkeskolen, som vi må forholde os til. Selvom den danske folkeskole er blandt de dyreste i verden, så forlader hver sjette elev folkeskolen med utilstrækkelige læse-, skrive- og regnekundskaber. Blandt tosprogede er dette tal visse steder tæt på halvdelen.
Regeringen har opstillet en ambitiøs målsætning om, at eleverne i folkeskolen skal være blandt verdens bedste indenfor de fire grundlæggende fagområder: Dansk, matematik, engelsk og naturfag. Samtidig er det målsætningen, at mindst 95 pct. af en ungdomsårgang skal have en uddannelse i 2015 - i dag er det ca. 80 pct.
Jeg vil gerne nævne de udvalgte forslag på folkeskoleområdet:
– Det skal stå klart i folkeskolens formål, at faglige kundskaber er vigtige. Regeringen har netop fremsat lovforslag om præcisering af folkeskolens formål.
– Handlingsplaner for læsning, matematik, naturfag og engelsk. Mere ambitiøse målbeskrivelser og konkrete handlingsplaner for de fire centrale fag skal udarbejdes.
– Nationale tests og løbende evalueringer af den enkelte elev. Regeringen har netop fremsat forslag om anvendelse af obligatoriske nationale tests som pædagogisk redskab.
– Obligatorisk sprogscreening af alle 3-årige børn og opfølgende sprogstimulering. I 2004 indførte regeringen obligatorisk sprogstimulering af tosprogede børn i førskolealderen.
– 10 års undervisningspligt. Undervisningspligten udvides fra ni til ti år ved at gøre børnehaveklassen obligatorisk. Samtidig ændrer børnehaveklassen navn til »ny 1. klasse«. Alle børn skal som hovedregel starte i skole i det år, de fylder 6 år.
– Ro og respekt i undervisningen. Alle skoler skal fremover udarbejde regler for god ro og orden. I dag er det ikke noget krav, men blot en mulighed på hver enkelt skole.
– Undervisningen i folkeskolen skal have et globalt perspektiv. Folkeskolen skal formidle forståelse for andre lande og kulturer. Desuden skal hver elev deltage i mindst ét internationalt projekt.
– Lærere skal være specialister. Lærere skal være fagspecialister, og skal i visse fag kun undervise på bestemte klassetrin. På sigt skal lærere kun undervise i deres linjefag. Der er politiske forhandlinger i gang om en omlægning af læreruddannelsen, og et lovforslag vil blive fremlagt snarest.
– Bedre redskaber for faglig ledelse. Skolelederne skal have bedre muligheder for at lede. Det betyder bl. a. mere indflydelse på lærernes tidsanvendelse, løn og undervisningsform.
Jeg er helt sikker på at ovennævnte forslag vil være med til at vi får en bedre folkeskole.

Kilde: grenå bladet

jimmi


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem pÃ¥ din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam