Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: Brændte chancer kostede 2 points

Grenaa IF førte 1-0 og havde mange chancer til at score yderligere i torsdagens hjemmekamp mod Middelfart, men måtte nøjes med 1-1, da gæsterne udlignede et kvarter før tid. Og det var, set over hele kampen, et retfærdigt resultat.

Tre GIF-profiler fra 1-1 kampen mod Middelfart. Fra venstre Jesper Laursen, der spillede kamp nr. 100 for GIF, i midten målscorer Anders Kaagh og til højre dagens GIF'er, Marc Maze.
Af Mogens Q. Sloth

Det var nemlig det teknisk velfunderede Middelfart-hold, som med gode kombinationer spillede bedst gennem det meste af regnvejs-kampen. Men besynderligt nok var det de altid godt fightende GIF'ere, som havde langt de fleste og største chancer - især i 2. halvleg, hvor det kunne være blevet både 2-0 og 3-0, hvis angriberne havde haft lidt mere koldblodighed. I det væsentlige var det et solidt forsvarsspil og den målfarlige angriber, Anders Kaagh, som skabte grundlaget for det vigtige point til GIF i den fortsatte kamp for at undgå nedrykning. Efter en målløs 1. halvleg, hvor gæsterne havde domineret, kom kampens højdepunkt for hjemmeholdet i 2. halvlegs 8. minut. Efter en tilsyneladende indøvet hjørnespark-kombination sparkede Kristian Gatten Pedersen hårdt ind over, hvor hovedstødsstærke Anders Kaagh pandede bolden i målhjørnet. Et meget flot mål, og GIF-træner Brian Engelund sprang op og tog en jubelrunde á la Ståle Solbakken. Efter kampen afslørede han, at det VAR en fra træningsbanen indøvet hjørnespark-kombination, der gav bonus.
Det var Anders Kaaghs sjette mål for GIF i seks kampe, og han har med sin målfarlighed en stor del af æren for GIF's gode pointshøst i foråret.

Skub i angrebet

Fra 2. halvlegs start kom Mads Berg ind i stedet for Daniel Galler. Mads Berg fik pladsen som venstre back, mens Marc Maze blev sat frem som venstre fløj, og denne taktisk kloge ændring satte for alvor skub i GIF's angrebsspil, hvilket bl.a. førte til målet. Marc Maze var med til at skabe mere drev i angrebet og gjorde sig atter bemærket med en række gode indlæg. Han blev fortjent kåret til dagens GIF'er. 1-0-målet medførte, at GIF spillede med mere selvtillid, og i den efterfølgende periode tilspillede GIF sig adskillige store chancer, der burde være udnyttet i Middelfarts efterhånden vaklende forsvar. Både Kaagh og Christian Fritze brændte åbne tilbud. Middelfarts udligning kom i det 31. minut. Efter et hjørnespark headede midterforsvareren Peter Vase bolden i mål. I de sidste minutter havde GIF på ny muligheder for at score, men det blev ved lige ved og næsten.

Rimeligt udfald

GIF's cheftræner, Brian Engelund, mente, at uafgjort var et rimeligt udfald af kampen. Han erkendte, at Middelfart var bedst i 1. halvleg, men at GIF efter pausen fik flyttet spillet frem og med omplaceringen af Maze blev rigtig farlig med indlæg fra kanterne.
– Vores forsvar stod godt, og bortset fra mÃ¥let havde Middelfart ingen større chancer i 2. halvleg. SÃ¥ er det bare ærgerligt, at vi ikke fÃ¥r scoret pÃ¥ flere af vores mange chancer, sagde Engelund.
Han kunne endnu engang konstatere, at meget bliver afgjort på dødbolde i nutidens fodbold. Begge mål blev således scoret efter hjørnespark. Før kampen blev GIF's midterforsvarer, Jesper Laursen, hyldet for sin kamp nr. 100 i GIF-trøjen og fik overrakt blomster. Han kvitterede med at spille en virkelig god jubilæumskamp.

Kilde: Grenaa Bladet