Rosenholmportalen.dk

Tak til

05/05 2023

Fodbold – Danmarksserien herrer: GIF tæt pÃ¥ point mod tophold

Trods en god fighterindsats led Grenaa IF forårssæsonens første nederlag ved lørdag den 26. april på hjemmebane at tabe til et af topholdene, Silkeborg IF, der vandt opgøret på Grenaa Stadion 1-0 efter 0-0 ved pausen.

Af Mogens Q. Sloth

Divisionsreserverne fra Silkeborg var på dagen det bedste hold og fortjente sejren. På en stærk slutspurt var GIF dog tæt ved at udligne og kunne med lidt held have fået et point. Det var gæsterne, der dominerede det meste af kampen med teknisk godt spil og pasninger i et højt tempo.
I den første time stod GIF'erne langt tilbage på banen, og taktikken gik åbenbart ud på at opnå et 0-0 resultat. Til tider var der trængselstider i GIF's godt kæmpende forsvar, og frem ad banen blev det kun til sporadiske kontraangreb med lange bolde frem til Anders Kaagh og Christian Fritze.
Dommer Jan Uhrenfeldt fra Horsens var ikke venlig stemt over for hjemmeholdet, og tre gange i 1. halvleg for GIF-træner Brian Engelund ud af sit »bur« for højlydt at protestere mod dommerens fløjten - eller mangel på samme - i situationer, hvor han følte, at GIF groft blev snydt. Kampens afgørende scoring faldt 16 minutter ind i 2. halvleg efter en såkaldt dødbold. Et frispark fra venstre blev sendt ind midt foran GIF's mål, hvor Lars Huldgaard med hovedet fik snittet bolden i nettet lige foran en ellers velspillende Jesper Kroer i GIF-målet.

GIF-skud på stolpen

Fem minutter efter var GIF tæt på en udligning. GIF' eneste alvorlige angrebstrussel, Anders Kaagh, trak sig fri, men hans gode skud bragede mod stolpen.
Så var det, at GIF smed tøjlerne og begyndte at satse offensivt. Engelund dirigerede sine tropper frem til angreb, og det viste sig pludselig, at Silkeborgs forsvar var til at tale med. Det blev til flere optimistiske GIF-fremstød, og bl.a. havde Daniel Galler et nærgående skud, der sneg sig uden om stolpen. Set over alle 90 minutter var Silkeborg dog det bedste hold, men GIF havde ære af en flot og disciplineret fight mod favoritterne, og var den offensive satsning kommet noget før, kunne den måske have resulteret i det ene point. GIF havde en overraskelse i startopstillingen. En skadet anfører, Søren Johanson, måtte melde afbud, og han blev erstattet af et helt nyt navn, Mads Berg, der oprindelig kommer fra Kolind og senest har spillet i Skovbakken. Mads Berg faldt godt ind i forsvarsspillet i sin første kamp.

Kilde: Grenaa Bladet