Tak til
 






  
05/05 2023

Åbent brev om pensionistdokumentation

En mand fra Mols har i dagens avis et læserbrev, som han har stilet som åbent brev til amt og kommuner for at gøre opmærksom på, hvor generende det er hele tiden at skulle kunne bevise overfor f.eks. buschauffører, at man vitterligt er pensionist. Han skriver:

””Kan du dokumentere, at du er pensionist?” Det spørgsmål bliver ofte rettet til personer i forbindelse med køb af ydelser, hvor der ydes specielle pensionistrabatter.

Hvordan dokumenterer man så over for buschaufføren, der sidder og tripper for at køre videre, så han kan overholde sin køreplan, at man faktisk er pensionist?

Jo - man følger kommunens anvisning og haler en sammenfoldet A4-brevside fra kommunen op af pungen, fremviser den for chaufføren, der så glor uforstående på dette måske 20 år gamle og med tiden ulæselige brev, hvorefter han så skal til at læse dette personlige brev, hvori kommunen meddeler, at man er blevet tilkendt pension.

Dette er ikke en fremgangsmåde, der bliver modtaget positivt af personale, der f.eks. udsteder billetter m.v., idet det er tidskrævende, når der er tale om en ventende kø, o.s.v.

Brevet i sig selv er da heller ikke en god form for dokumentation. Hvad beviser en gammel slidt las? Enhver kan skrive sådan et brev på sin pc.

Jeg er ikke selv pensionist, men kender flere, der er tilkendt førtidspension. Jeg har gentagne gange fået fortalt, at man ikke benytter sig af pensionistpriser, idet det føles nedværdigende at skulle opholde en kø, fordi man skal stå over for personale, der måske aldrig før er stødt på ”lasen” og kender betydningen heraf.

Jeg har kendskab til busselskaber, hvor man udsteder et pensionistbevis. Men hvor mange beviser skal man så rende rundt med i pungen, hvis man skal forsynes med sådan ét fra hver virksomhed, som man benytter sig af?
Har man kørekort, pas, opholdstilladelse, er asylansøger eller repræsenterer offentlige eller halvoffentlige virksomheder, er man ikke forsynet med en gammel ulæselig las.

Nej - man er selvfølgelig forsynet med et kort/ID, der nemt og hurtigt sender beskeden til læseren om personens aktuelle status.
Derfor er mit budskab til amt og kommuner: Giv dog pensionisterne et værdigt ID, så ikke også dét behøver at være et problem for dem!
Vi er alle i forvejen forsynede med et sygesikringsbevis. Hvorfor ikke udstede dette med en kode eller måske en anden farve end gul?
Et sådant tiltag, der formentlig ikke vil belaste statens midler mærkbart, vil lette hverdagen for både pensionister og deres omgivelser.”

Skrevet af Asger Refslund Christensen fra Knebel i Randers Amtsavis onsdag d. 25. juni

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam