Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Et hårdt slag mod velfærden

Her er til gengæld et indlæg vendt mod regeringens finanspolitik, skrevet af pædagogernes formand:


”Når regeringen påstår, at finanslovsforslaget vil forbedre den offentlige service, er det en sandhed med modifikationer.
Vores foreløbige undersøgelser viser nemlig, at kommunerne i deres budgetlægning for næste år igen skærer dybt i børneområdet og hele den kommunale sektor. En helt ny rundringning fra BUPL viser, at alene København, Odense, Esbjerg, Århus og Aalborg Kommuner planlægger besparelser på op mod en halv mia.kr. på næste års budgetter. Mon ikke den samme tendens gør sig gældende i resten af landet? Århus Kommune arbejder f. eks. med et sparekatalog, der rummer besparelser på 140 mio. kr. til næste år og derefter 280 mio. årligt.

Regeringen strammer med finanslovsforslaget endnu en gang skruen om den offentlige økonomi. Det får store og vidtrækkende konsekvenser for de velfærdsydelser, som for befolkningen er helt nødvendige. Efter store nedskæringer i de offentlige budgetter vil regeringen sænke skatterne yderligere, men det bliver børn, forældre, ansatte og ikke mindst de arbejdsløse, der kommer til at betale prisen.

Ikke alene er regeringens udsagn om en forbedret offentlig service tom snak, det er også en hån mod de offentlige ansatte, der står foran at miste deres job til næste år, hvor offentligt forbrug konverteres til privatforbrug. Er det nu, vi skal bøje os dybt i støvet og takke for skattestop og skattelettelser?”

Skrevet af Af Bente Sorgenfrey, formand for BUPL, Blegdamsvej 124, København Ø i jyllands posten

Kilde:

Rex


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam