Tak til
 






  
05/05 2023

Læserbrev: Om lægebil kontra intensivstue

For nogen tid siden havde Grenå-redaktionen på Randers Amtsavis skrevet en artikel om den nye lægebil, og i denne forbindelse vil én af de fyrede sygeplejersker fra Grenå Sygehus rette et par misforståelser:

Kommentar til artikel i Randers Amtsavis d. 8. juni: ”Som en mobil intensivstue”.
Når Alf M. Christensen, Randers Centralsygehus, beskriver, at den lægefaglige assistance bliver bedre i ordningen med en lægebil, har han altså kun til dels ret! Ja, det er rigtigt, at med et akut udrykningsteam, med læge og specialuddannet Falck-redder, kan der reddes liv på ulykkesstedet. Og ja, det er rigtigt, at denne lægebil har mange ting ”på hylderne”. Det, vi alle skal huske i vor begejstring, er, at lægebilen ikke er tiltænkt at skulle erstatte et helt sygehus, og at den aldrig kan blive en mobil intensivstue!

Ordningen med en lægebil har været undervejs i lang tid som en del af udbygningen af den præ-hospitale indsats, altså behandling inden menneskene kommer på sygehuset. Men det har ikke været meningen, som nogle anæstesilæger tror, at den skulle erstatte det team-work, der finder sted inde på sygehusene! For - ja, anæstesilæger er specialuddannede til at varetage behandling i akutte situationer, men så er den ikke længere. Alf M. Christensen gør meget ud af at understrege, at han ikke vil ”nedvurdere fagligheden hos kolleger med et andet speciale”. Jamen, så hold dog tingene adskilt!

Når artiklen får den overskrift, den har, når Alf M. Christensen udtaler, at ”der er en bedre lægefaglig assistance end før”, ”der er tale om en væsentlig forbedring” - ja, så skal det udelukkende gå på lægebilen kontra tidligere ”kun” Falck-reddere.

Det er meget misvisende for borgerne og direkte anstødeligt overfor kolleger at blande det sammen med sygehuslukningen i Grenå (om det er Alf M. Christensen eller forfatteren af artiklen, véd jeg jo ikke!).

Lige til sidst: jeg håber selvfølgelig det bedste for lægebil-ordningen. Jeg ønsker de implicerede anæstesilæger god vagt! Men det kan aldrig erstatte en intensivstue, og det har ej været meningen med dette projekt!”

Skrevet af fhv. sygeplejerske på intensivafdelingen på Grenå Sygehus, Line Kristensen fra Bønnerup Strand

Kilde:

unavngivet


 

Tak til
 

Kort Nyt

Indsend dine egne nyheder og læserbreve til:
nyheder@djurslands.net

Vi mangler frivillige, der har lyst til at arbejde med nyheder på hele Djursland. Skriv til redaktion@djurslands.net hvis du vil give en hånd med.

Nyhedsstrøm

RSS nyhedsstrøm
Hent nyhederne fra din egen nyhedslæser eller vis dem på din hjemme­side.

Net Nyt
Problemer med din opkobling? - Check Netstatus her

Download programmer for sikring af din PC - her

Brug for antispam til din mailserver - antispam